Sint Andries MC's - Operatie Afzuip (2005)

Belgiƫ
Label: Mental

1. Reprezent 2000! (4:42)
  2. Spellekes (4:10)
  3. TT Skit (1:28)
  4. Oelaatatis [Rmx] (3:23)
  5. Oepsei (3:10)
  6. Tialect (3:48)
  7. Wegwijzer (3:52)
  8. Werelduniek (4:32)
  9. Hiroshima Stijl (3:49)
  10. Rafke Cee (3:56)
  11. Miseere (4:05)
  12. Sinternezo (0:55)
  13. Wazeewie? (3:25)
  14. Schoon Stad (4:58)
  15. Veel 5ve & 6se (3:24)
  16. Wij Kome Ni Sebiet (3:37)
avatar van BoordAppel
Dit klinkt wel leuk. Beats zijn ok en de mc's ook. Als ik een beetje mn best doe is dat Antwaarps ook wel te verstaan. In Tialect worden zelfs wat dingen uitgelegd ala Ebonics van Big L. Altijd leuk dat soort tracks.

avatar van Plakband
Vooral lachen als je probeert mee te spitten als Ollander....

FuckFace
Lekkere flows en gramppige teksten, vooral als Antwerpenaar omdat je weet wat ze bedoelen.
Live even goed als op de cd!
Alleen jammer dat ze voor RAFC zijn hé..

avatar van wietstock
Klinkt idd zeer goed: goeie flow, sterke beats en idd grappige teksten zonder dat ze "gemaakt" overkomen. Vooral schoon stad vind ik geweldige schijf met de sample! Staat nog op men lijstje om ooit eens live te zien+kijk uit naar de nieuwe cd die dit jaar zou moete uitkomen! 4*

CaliLove
Damn, dit album moet ik n's gaan checken.
Aangezien ik ook van Antwerpen ben

avatar van mstb
Goed albumke, 'k heb 't gisteren overgekocht van ne kameraad. Goeie beats, goeie flow, leuke teksten.

avatar van jeroen1904
Reprezent 2000, Werelduniek en Spellekes blijven echte klassiekers en waren de eerste nummers die ik van deze Antwerpenaars heb gehoord.. Dateren van eind jaren '90. Toen waren de Sint Andries MC's nog in hun oorspronkelijke bezetting(Too Tuff en KG) en was er totaal nog geen sprake van dit album. . Nadien zijn er wat rappers bijgekomen en hebben ze dit album (hun debuut) uitgebracht. Too Tuff zat toen al in de States dacht ik. In ieder geval, een zeer degelijke plaat , maar de nummers die ik al vermeld heb, blijven voor mij veruit de sterkste van deze plaat. Een paar heerlijke teksten/refreinen ook. Uit represent 2000! "Represent 2000 Antwaarpe, wacke mc's moete aan hun skills waaarke", en ook uit hetzelfde nummer: "Ik zen plat want ik koom van't stad, wijven worden nat van mijnen chat"......Uit spellekes: " t'is gedoan me a spellekes, tis wellekes". Samen met ABN en 't Hof van Commerce .waren deze gasten pioniers voor de Nederlandstalige rap in België.

avatar van Apsjar
Ik slaag aawe nintendo kapot! ofwa..?!