The Cats - Story Presenteert the Cats op Hun Best (1974)

Label: EMI

8. Trying to Explain
  9. One Way Wind
  10. Let's Dance
  11. The End of the Show
  12. Rock 'N Roll (I Gave You the Best Years of My Life)
avatar van Rinus
Deze heb ik ook nog in de kast staan. Nieuw gekocht toentertijd. Een leuke verzamelaar, maar verre van compleet.

avatar van EttaJamesBrown
Wij hadden een winkel vroeger en verkochten Story’s. Ook bakken vol met albums hiervan (overgehouden).
Ik geloof niet dat Story nog vaak albums op de markt heeft gebracht.

avatar van gaucho
Valt mee hoor. Uit m'n hoofd gezegd ook van Teach In, Albert West en Wim Sonneveld. Zeg ik op basis van jarenlang door LP-bakken in de kringloopwinkels speuren. Die platen kom ik in elk geval vrij vaak tegen.

Oh, en volgens MusicMeter bracht Story ooit ook eens een carnavalsplaat uit. Maar die ben ik volgens mij nog nooit tegengekomen. Is vaste en collector's item...

avatar van caravelle
Die Story lp's zijn niet van 1973 want het blad Story kwam pas in 1974 op de markt. Om ook lp's aan de vrouw te brengen was niet verkeerd gedacht want het roddelblad ging met honderdduizenden over de toonbank. Rond vakantietijd lagen er altijd stapels met Story, Prive', Panorama en Revu bij ons in de winkel, die waren niet aan te slepen. Nu is de verkoop bijna nihil. Daarentegen worden lp's weer goed verkocht, misschien is een heruitgave van de Story verzamelaars wel een gat in de markt......

avatar van gaucho
caravelle schreef:

Je lijkt gelijk te hebben: volgens Discogs verscheen deze plaat inderdaad in 1974. En het was dus de eerste in de reeks, getuige ook de wervende sticker op de hoes.

Nou werd ik toch meteen even nieuwsgierig naar welke Story-LP's er nou allemaal verschenen zijn. Blijkt mee te vallen: naast degenen die ik hierboven al noemde, was er ook nog een plaat uitgebracht van John Woodhouse. Natuurlijk, hoe kon ik die nou vergeten...

Ik was me er trouwens ook niet van bewust dat dat roddelblad nog steeds bestaat...

avatar van caravelle
De godvergeten John Woodhouse, die verzamelaar zou iedereen wel willen hebben
Roddelbladen heten tegenwoordig fake news magazines, daarom worden ze denk ik niet meer verkocht.

avatar van Bowlingbal
Dit was mijn eerste LP van The Cats. Ik had thuis meteen de opmerking dat er een heleboel hits niet aanwezig waren. Via de achterzijde kwam ik toen zelf al met de oplossing, dat er ook nog een fraai dubbel-album verschenen was met zo'n gaaf boekje erbij. The Cats - 10 Jaar the Cats (1974) - MusicMeter.nl
Het bleef dus jaren bij deze 2 Story gerelateerde compilaties.
Later dus de Boek en Plaat versie van het album Cats tweedehands gekocht, waarop kant 1 een andere tracklist heeft dan de originele uitgave. Op de B en P versie zijn nummers weggelaten en die van het eerste album toegevoegd. Ze brachten ook nog de compilatie Songs We Sang uit, het was altijd puzzelen met die Boek en Plaat uitgaven. Beste Cats jaren zijn voor mij vooral 1965 tot en met 1972. De eerste 3 singles werden in 1972 uitgebracht als de LP Collectors Classics, dus een halve plaatkant muziek. Ze hadden ook 3 en 3 op de andere kant kunnen doen. Bij de dubbel-LP Big World van Joe Jackson heb je ook zo'n kant die niet afspeelbaar is. Mijn meest favoriete Cats album blijft toch Colour Us Gold, en is ook mijn meest gedraaide. Beste Cats compilatie is The Cats 100, een 5 CD-boxje die toen voor 10 Euries bij de Blokker lag. Je moet de nummers wel zelf in de chronologische volgorde zetten. Er zijn ook een aantal bijzonderheden aanwezig.