Vicky Leandros - Ich Bin (1971)

Griekenland
Label: Philips

1. Ich Bin (4:17)
  2. Und die Nacht War Lang (4:05)
  3. To Traino (2:53)
  4. Hunderttausend Fragen (4:59)
  5. Ne Me Quitte Pas (4:19)
  6. Und der Himmel über Mir (4:51)
  7. Liebe, Wo Ist Dein Zuhause (2:24)
  8. Er Hat Mir Geschrieben (3:07)
  9. Es War ein Sonntag (3:00)
  10. Die Sterne von Piräus (3:13)
  11. Gib Mir die Hand (3:04)
avatar van sq
sq
Met dank aan Svendra voor t plaatje vandaag toegevoegd. Maar dus Vicky Leandros, met dit album nog van vóór haar songfestivaloverwinning in 1972 . Hele enge covers hierop; tweemaal Moody Blues (4 en 6 zijn resp Question en Melancholy Man) en Er Hat Mich Geschrieben Is dus gewoon de classic The Letter, en dan is het nog niet gedaan met de bekende nummers. Het leukste zijn het titelnummer en nr 3 van ´traditional´ Griekse componist Hadjidakis.
Muzikaal zal dit voor velen niet door de beugel kunnen en het schijnt ook nog een kreng van een mens te zijn, maar ik heb een zwak voor deze dame en op dit album is het nog mooi pril. Ze heeft iets aantrekkelijk kwetsbaars in haar stem en je herkent dat ook altijd meteen. Met het midden tussen Griekse folk, schlager en chanson heeft ze toch een verdiende plek in mijn kast, gewoon naast Led Zeppelin. Ik heb ook de vrijwel tegelijk uitgegeven Vicky Leandros - I Am (1971), die grotendeels bestaat uit Engelse versies van de songs op dit album.

Deze LP is ook nog in een bijzondere hoes uitgegeven: geheel met een soort fluwelen coating bekleed, met goudopdruk en een gat waarachter je de mond van het portret op de binnenklaphoes ziet.