Alex Clare - The Lateness of the Hour (2011)

Pop / Electronic
Label: Island

1. Up All Night (2:43)
  2. Treading Water (3:38)
  3. Relax My Beloved (3:31)
  4. Too Close (4:16)
  5. When Doves Cry (4:08)
  6. Hummingbird (3:50)
  7. Hands Are Clever (3:16)
  8. Tightrope (3:37)
  9. Whispering (4:30)
  10. Love You (4:39)
  11. Sanctuary (4:00)
  12. I Won't Let You Down (4:09)
avatar van Tha)Sven
Ik ben benieuwd, ik verwacht hier wel veel van. De singles, Up all night, Relaxed my beloved en met name Too Close vind ik erg sterk. Helaas verwacht ik ook dat dit bizar gehyped gaat worden, maar we zullen zien.
Even wat clipjes toegevoegd zodat meer mensen hier kennis mee kunnen maken

avatar van zjonmol
Hier verwacht ik ook veel van, previews geluisterd en ik vind het helemaal top, die stem in combi met veel dubstep e.d. van mij mag de zomer beginnen!!

Ben ook vreselijk benieuwd naar deze cd. Het nummer Too Close heeft wel wat. Ik vind het persoonlijk ook erg verfrissend deze combinatie zang en dupstep.

avatar van Glorious
Echt heerlijke singles al van die Alex. Alle vier al toppertjes. Ik kan niet wachten tot 11 juli.

avatar van CreativeStar
Top cd .. en kan niet wachten op de live show in Eindhoven eind juli ..

Eindelijk eens iets vernieuwends. Dubstep is de muziek van nu en de stem van Alex (het heeft wat weg van Maroon 5, maar dan sterker) gaat er goed over heen.

Dikke productie ook van oa. Diplo en Switch.

avatar van Tha)Sven
Productie is subliem en gelukkig is de plaat ook best gevarieerd. Helaas is het nergens echt schokkend, dus een echte topper zal het niet worden. Gewoon een prima plaat met een fantastische zanger en originele invalshoek. Ik ben blij dat When the Doves cry er op staat, want dat vond ik al een fantastische cover.

avatar van clayhill
David Gray goes electronic... Ja, erg mooi !

Ik ben net begonnen met luisteren van deze plaat, nadat ik enkel nog de single Too Close had gehoord (héérlijk!). Maar ik weet niet zeker of ik een hele plaat met die dubstep invloeden echt wat vind.

Op de deluxe versie staat een unplugged versie van Treading Water en die is heel erg mooi (en fijner dan de originele versie eerder op het album), dus misschien is het zelfs beter als Clare die dubstep laat varen.

avatar van Z-Z
Z-Z
Goei cd'tje dit.

avatar van klaezman
@Clayhill: Ik vind het meer Adam Levine op steroïden.

Op Spotify vind ik een versie met 12 nummers: nummer 5 is When Doves Cry.

Verhoogd naar 4*. Heb dit net samen met SBTRKT ontdekt, wat een fijne muziek allebei. Vind laatstgenoemde wel een stuk beter, omdat het vooral interessanter is naar mijn idee. Maar Alex Clare luistert dan weer beter weg als ik bijvoorbeeld aan de studie moet, omdat het wat commerciëler wegluistert.

Prachtige stem wel, die Alex! Zag wat YouTube-filmpjes en was blij verrast. Nog een tip aan mensen die de versie met When Doves Cry niet kennen: zoek dit nummer op! Eén van m'n favoriete nummers.

Edit: en wtf doet een nummer als Hands Are Clever op dit pop-dubstep album?

dion_odinot
Toen ik dit vorig jaar had ontdekt. Vreesde ik dat dit echt een enorme hype zou worden. Gelukkig valt het nu een jaar later gelukkig mee.

avatar van 128bpm
Deze zomer in Duitsland voor het eerst kennis gemaakt met de stem van Alex Clare. Vreemd dat ik nog nooit van deze naam had gehoord. Vandaag voor het eerst zijn hele album beluisterd. De eerste nummers vind ik erg sterk. De tweede helft van het album staan een aantal minder goede nummers tussen. Jammer... De beste nummers blijven natuurlijk Too Close en Up All Night.

avatar van -SprayIt-
De stem is best goed, maar ik hoop zo dat dit soort dubstep heel snel mag uitsterven. Zelfs op When Doves Cry dat bwaaaap braaaaawp erdoorheen, achteraf gezien was het in 2011 en 2012 een leuke nieuwe richting en sound, maar nu kan ik er niet meer van maken dan een krappe voldoende. Deze sound (de beats) is uit en zal denk ik uit blijven.