Oliver/Dawson Saxon - Re://Landed (2000)

1 stem

Label: Phoenix

1. Power and the Glory (7:10)
  2. Rock 'N' Roll Gypsy (5:18)
  3. Strong Arm of the Law (5:14)
  4. The Band Plays On (3:14)
  5. Past the Point (4:12)
  6. Dallas 1 PM (6:29)
  7. Rockin' Again (4:40)
  8. 747 (Strangers in the Night) (5:11)
  9. The Eagle Has Landed (8:31)
  10. Motorcycle Man (4:26)
  11. Wheels of Steel (6:14)
avatar van Rockfan
Is dit net zo zielig als die Di'anno die ook niet van zijn Iron Maiden frustraties af komt

avatar van B.Robertson
Ook om de naam Saxon is juridische strijd geweest. Ik ging een keer naar Dicky Woodstock om Saxon, waarbij er nadrukkelijk werd vermeld dat het met Byford was. Dat is natuurlijk het echte Saxon. Steve Dawson, bassist van het eerste uur, verliet de band na Innocence Is No Excuse uit '85. Graham Oliver, gitarist van het eerste uur, verliet de band na Dogs of War uit '95, voorzover hij niet ontslagen is. In het meest recente interview met Biff in Aardschok werd onthuld dat Graham achter de rug van de andere bandleden handelde in het album Live at Donington 1980. Dit album is diverse malen uitgebracht inclusief een interview met Oliver. Dan heb je nog drummer Pete Gill, drumt op het debuut t/m Denim and Leather waarna hij na een blessure voor de tournee vervangen werd door Nigel Glockler. Staat me iets van bij dat Gill een boetiek ging openen en Dawson een garage. Pete Gill duikt in '84 weer op in de nieuwe bezetting van Motörhead en heeft een prima Saxon album uitgebracht. Oliver & Dawson treden nooit in de buurt op; volgende maand ga ik naar Di'Anno in Steenwijk. Zie ook dit album voor meer Saxon, uitgebracht door (vermoedelijk) Dawson/Oliver. Vroeger eens in de platenzaak gehoord maar niet gekocht.

avatar van B.Robertson
Ik heb een heruitgave van dit album gekocht met een iets afwijkende setlist, maar dit klinkt goed! Ik ben positief verrast over Oliver/Dawson Saxon. Wat mij betreft mag deze formatie terecht de naam Saxon dragen. Dit is genieten van het heerlijke gitaarwerk van Graham Oliver. Ik heb het altijd jammer gevonden dat hij het 'echte' Saxon moest verlaten; Graham schatte ik altijd iets hoger in dan Paul Quinn.

Guitars & Wings
B.Robertson schreef:
Graham schatte ik altijd iets hoger in dan Paul Quinn.

Ik vond juist het omgekeerde. Ik schatte Quinn dus hoger in. Het leek ook alsof hij meer solo's speelde dan Oliver. Het was een gitaarduo vergelijkbaar met Tipton/Downing, die trouwens ook een flinke disbalans in het aantal solo's hadden.

Maar verder is het jammer dat Oliver er na Saxon niet een echte eigen "carriere" heeft kunnen opbouwen.

avatar van B.Robertson
Bij Priest stond dat op een gegeven moment wel aangegeven op de binnenhoes, wie welke solo speelde.
Bij Saxon is dat eerder wat gissen van mij, een aanname dat huidig gitarist Doug Scarratt de solo's van Oliver speelt en die afwegen tegen die van Quinn. Of ik nou altijd even goed oplet op concerten is ook maar de vraag. Heb eigenlijk geen oud beeldmateriaal van Saxon en in '88 verzuimd ze te gaan bezoeken, niet ver van de woonplaats.

avatar van Brutus
Geen slecht live album, toch irriteert de zanger mij een beetje. ik hoor toch liever Biff.