Charlie Simpson - Young Pilgrim (2011)

Label: Pledge

1. Down Down Down (3:18)
  2. Parachutes (3:34)
  3. All at Once (3:15)
  4. Thorns (4:16)
  5. Cemetery (3:33)
  6. Hold On (3:52)
  7. I Need a Friend Tonight (3:38)
  8. Suburbs (3:19)
  9. Sundown (3:32)
  10. Farmer & His Gun (3:54)
  11. If I Lose It (4:18)
  12. Riverbanks (4:24)
avatar van lowieke
Hoorde net Parachutes op XFM.

Erg fijn nummer. Ben benieuwd naar het geheel

avatar van Tha)Sven
Het geheel blijkt ook erg aardig te zijn .
De zanger van Fightstar heeft vroeger al bewezen dat hij een poppy kant heeft (met Busted), maar deze keer heeft wel enig niveau. Hele album luistert lekker weg, de fijne stem met een goed bereik weet verschillende charmante nummers neer te zetten.

avatar van Bartjeking
Een heel erg fijne stem indeed. Soms doet de lome stijl (in de positieve zin) en het instrumentarium me denken aan Van Morrison (heb je wel wat fantasie voor nodig). Busted ken ik niet, maar op musicmeter heeft deze band niet al te beste reviews gekregen, dus ik laat het even bij "Young Pilgrim" en snor misschien zijn solo-debuut nog eens op. Een nipte 4*-plaat, vooral geschikt voor grieperige herfstdagen zoals ik die vandaag mee mag maken.