Al Di Meola - Pursuit of Radical Rhapsody (2011)

Jazz
Label: Telarc Jazz

1. Siberiana (8:28)
  2. Paramour's Lullaby (7:45)
  3. Mawazine Part 1 (2:07)
  4. Michelangelo's 7th Child (7:30)
  5. Gumbiero (6:18)
  6. Brave New World (1:54)
  7. Full Frontal Contrapuntal (4:52)
  8. That Way Before (3:06)
  9. Fireflies (4:01)
  10. Destination Gonzalo (5:16)
  11. Bona (6:00)
  12. Radical Rhapsody (5:02)
  13. Strawberry Fields (4:09)
  14. Mawazine Part 2 (2:54)
  15. Over the Rainbow (3:06)
Ozric Spacefolk
gaaf!

Nieuwe studioplaat. Laatste die ik van hem heb is Consequence of Chaos, en die vind ik geweldig.
Dus ik ben benieuwd....

Ozric Spacefolk
Net te laat voor het jaarlijstje. Maar platen waar ik op stem, komen toch nooit hoog in de jaarlijsten.

Samen met mij nog één liefhebber van deze gitarist, aan het aantal stemmen te zien.

Ik ben er erg mee in mijn nopjes. Precies wat ik had verwacht. Al di Meola zet de lijn voort van Flesh on Flesh en Consequence of Chaos, dus veel akoestische en electrische gitaarsolo's over een weerwar van wereldritmes. Veel latin, maar ook afrikaanse en indiase ritmes.
Het is allemaal ontzettend ontspannend.

WPE
Een milde Al di Meola, dat is zeker. Hij speelt nu heerlijk subtiel, en het klinkt allemaal heerlijk. Enige minpuntje; deze cd duurt ruim 70 minuten en daardoor ben ik op een gegeven moment wel wat verzadigd. Maar...klasse.