Eric Saade - Saade, Vol. 1 (2011)

Zweden
Label: Roxy

1. Timeless (3:44)
  2. Hearts in the Air (3:56)

met J-Son

3. Me and My Radio (3:53)
  4. Made of Pop (3:23)
  5. Popular [Album Remix] (3:05)
  6. Someone New (3:33)
  7. Killed by a Cop (4:12)
  8. Big Love (3:34)
  9. Stupid with You (3:46)
  10. Echo (3:21)
  11. Still Loving It (3:43)
  12. Popular (3:00)
avatar van Angelo
Onterechte verliezer op het Eurovisie Songfestival van dit jaar. Popular is een typisch Eurovisie-liedje anno 2011, waarbij de act stond als een huis. Een nummer gemaakt voor de overwinning. Jammer alleen dat de vocalen nogal belabberd waren. Ondanks dat, vind ik het veel beter dan het winnende Running scared, dat overigens ook slecht werd uitgevoerd. Enfin, tijdens een interview gaf Saade aan dat dit album niet alleen in zijn thuisland zal worden uitgebracht, maar in heel Europa. Het album zal vast in de stijl zijn van Popular, aangezien tekstschrijver Fredrik Kempe (ook) betrokken is bij dit album.

avatar van Emile93
Helemaal mee eens Angelo!! Eens kijken wat dit op gaat brengen!!!

avatar van Azzurro
zeer benieuwd naar dit album... Ik volg Eric Saade al een groot jaar, en vond ook dat Popular best het songfestival mocht gewonnen hebben!

Geweldig album

Eric goes Robyn, wat een absolute plus punt is. Vooral goed te horen bij " Me and My Radio ". Die Electro-sound heeft Eric ook wel nodig, want zijn stem is redelijk magertjes te noemen. De CD beloofd dan ook een lekkere Electro-pop-CD te worden, maar uitgerekend bij song nr. 5, Popular, (waar een mix van is gemaakt?) gaat het mis. De CD wil stoer blijven, maar teert vooral veel op herhalingen. En z'n magere stem gaat ook echt irriteren na een paar nummers. Ik weet het niet hoor, maar misschien is hij gewoon geboren om met veel bombarie op het podium te staan i.p.v. alleen audio.

avatar van Azzurro
Bijna helemaal eens met misthere! Nummers 1 tot 4 zijn super, maar bij de remix van Popular loopt het mis. Eerst en vooral, waarom een remix van Popular? En als je dan toch een remix van Popular wil maken, maak dan iets compleet nieuws, en niet zoals hier, de originele versie aanvullen met wat meer kicks en samples. Daarna valt de cd in een put, maar ik vind wel dat de laatste 4 nummers weer top zijn! Stupid with you, Echo zijn heel erg leuke dansbare nummers. Still Loving you is een mooie ballade en de afsluiter is het beste nummer op de cd...
Voorlopig 3,5*

avatar van Thorgal
grotendeels eens met voorgaande comentaren. Ik vind echter zijn stem helemaal niet mager. Wat ik hoorde tijdens het songfestival verbaasde me positief. Prettige stem om naar te luisteren. Kan ook wel wat toonhoogtes aan.
Begin cd is erg goed, Timeless en Hearts in the Air zijn erg goede popnummers, nummers 3 en 4 worden al iets minder maar nog steeds leuk, 5 is onnodige opvulling. Met Echo gaat de cd weer lopen en bereikt met dat nummer vind ik ook meteen zijn absolute hoogtepunt, Still loving you, is een prachtig ingezongen ballad van hoge kwaliteit. Popular vervolgens ook leuk, maar heb ik nu al te vaak gehoord.

avatar van CommercialPuss
keek echt al heel lang uit naar dit album, na dit album zo een maandje gehoord te hebben, komt hier mijn conclusie.
Het is een stijl die je zeker heel smaakgebonden is, veel herhaling, niet heel veel anders dan het vorige album.
Ik denk dat Eric's platenmaatschappij misschien iets groter publiek probeerde te raken, buiten zweden?
Ik vind dit album zeker top! beter dan het vorige album, de nummers zijn meer catchy en de effecten wat "stoerder"
Van dit soort muziek moet je gewoon echt houden, en I'm still loving it

Als het van mij afhing, was hij de winnaar van het Eurovisiesongfestival 2011.
''All The Tracks In This Album Are Really Awesome!''

avatar van Angelo
”I will be popular / I’m gonna get there / Popular” Vanzelfsprekend doet hij 't erg goed in zijn thuisland, Zweden, maar in andere landen valt het nog wel mee met de populariteit van Eric Saade. Zo zie je toch maar weer dat nummers van het Eurovisie Songfestival wat meer kwaliteit moeten hebben dan slechts catchy te zijn en/of opvallen vanwege hun act. Wat dat betreft is een nummer á la Sattelite van Lena veel strakker en moderner; het heeft ook een veel langere houdbaarheidsdatum naar mijn idee. Het was ook één van de weinige nummers die potentie had om het wereldwijd goed te doen, en dat is met die (typische) Zweedse schlager-sound niet echt het geval. Popular zie ik bijv. geen hit worden in de USA.

Hoe dan ook, die Zweden weten wel hoe ze pakkende popliedjes in elkaar moeten flansen. Hoewel ik Popular nog steeds het beste nummer vind, staan er zeker een paar andere pakkende deuntjes op het album. Hearts in the air, Big love en Timeless zijn daarvan de drie mooie voorbeelden. Op een gegeven moment wordt het toch iets eentonig, en dan valt de enige semi-ballad (Someone new) in positieve zin op. Vooral wanneer er zeer matige teksten voorbij komen als Killed by a cop of Stupid with you, heb ik de neiging om snel wat anders te beluisteren. Still loving it is op zich nog wel redelijk, ware het niet dat het piano-riedeltje en de beat me toch net iets teveel doen denken aan Beyoncé’s Halo. De vernieuwde remix van Popular voegt verder niet veel toe op het album, maar het heeft meer een US-benadering, terwijl de oorspronkelijke versie meer europop is (en dus beter aansluit op het Eurovisie Songfestival).

Wat me verder een beetje stoort is zijn uitspraak. Bij één nummer is dat geen probleem, bij een heel album wel. Ook lispelt hij, en ik kan me wel voorstellen dat sommigen dat wellicht irritant zullen vinden. Verder een vrij standaard pop album; waarschijnlijk is het soort muziek dat deze Eric Saade maakt niet verantwoord voor iemand van mijn leeftijd, maar voor af en toe is het best leuk, zal ik maar zeggen.