Kasparov - The Black Empire (2011)

Dance
Label: Neophyte

1. Pitch Black [Kasparov Remix]
  2. Here We Go
  3. Only Once
avatar van Joeri_000
Eerste wat me opvalt is de fraaie en duistere cover, past wel bij de plaat..
Aangenaam verrast met deze voor MIJ nieuwe artiest..

Black begint lekker duister/catchy.. Bij 3 min. krijgt ie een bijzondere wending ... Op zich wel leuk maar nummer houdt teveel op na die tijd... En dan opeens die moddervette outro 3,5 *

Here we go doet me gelijk denken aan noize suppressor , zo'n lekker smerig en ruw geluid .. smullen !!! 4.0 *

Only once , lekker hyper en een lekkere kick 3.5 *

3.5 * totaal

avatar van Hellblazer
Kasparov heeft in het verleden betere nummers uitgebracht naar mijn mening, al is dit ook niet slecht .
Magic, Intrusion en Nuke Them zijn denk ik wel mijn favoriete tracks van hem.
Die zijn te vinden op Kasparov - Intrusion (2007) en Kasparov - Nuke Them! (2008).

Pitch Black is Kasparov's visie op het BLACK Anthem gemaakt door The Prophet, ook wel bekend als Dov Elkabas. Het origineel heb ik niet geluisterd, ik interesseer me niet zo in Hardstyle, al zit er ook wel leuk spul bij. De melodie in het begin op de achtergrond is inderdaad een beetje duister, maar het is allemaal nog echt Hardcore voor het grotere publiek, dus niet te hard of te donker. De kicks klinken verder goed. De hoofdmelodie ook we wel, alleen de vocals bevallen me niet zo.

Here We Go is wat sneller qua BPM, maar ook de melodie is vlot en simpel. Vind de track over het algemeen wat te simpel en te makkelijk eerlijk gezegd. Wel een leuke opvuller verder.

Only Once heeft in de eerste helft een beetje een vreemde melodie. Er zit een duidelijke lijn in maar er komen verder allemaal geluiden bij in een surround-effect. De vocals vind ik wat minder. De hoofdmelodie na de break is prima.

avatar van Demoniac
Kasparov is in 2006 doorgebroken en heeft al aardig wat gemaakt sindsdien. Ikzelf vind dat Brainproblem, Fobia, en Time aan Hellblazer's rijtje kunnen worden toegevoegd. Hij is trouwens in de hardstyle ook erg productief als helft van Noisecontrollers en onder zijn alias SMD.