Baxter Dury - Happy Soup (2011)

Label: Regal

1. Isabel (3:44)
  2. Claire (3:36)
  3. Leak at the Disco (5:13)
  4. Afternoon (2:37)
  5. Happy Soup (3:46)
  6. Trellic (2:55)
  7. Picnic on the Edge (2:31)
  8. Hotel in Brixton (3:53)
  9. The Sun (3:09)
  10. Trophies (4:29)
avatar van StatusQuo
Eindelijk nog eens een plaat van Baxter Dury, voor het eerst sinds 2005. De eerste single, Claire, is al te beluisteren: YouTube - ‪Baxter Dury - Claire‬‏ . Ik vind 'm alvast geweldig.

The Sun is dan weer te beluisteren op zijn myspace: BAXTER DURY | Gratis muziek, tourneedata, foto's, video's - myspace.com.

avatar van Quadraphonic
dit klinkt erg aanstekelijk! staat nu op luisterpaal. Ik heb Happy Soup nu voor de 2e keer opstaan. Tot nog toe geen enkel slecht nummer en aantal die boven het maaiveld uitsteken. Voor nu 4* met ruimte voor verhoging.

avatar van philtuper
Nu al de nazomerplaat van 2011, wat klinkt ie weer lekker zeg! Ik was destijds al aangenaam verrast bij zijn debuutalbum Len Parrot's Memorial Lift. Dat klonk ook al heel erg fijn. Op de een of andere manier is zijn tweede album, Floorshow, me ontgaan, heb ik nog wat in te halen.

Happy Soup blijf ik voorlopig draaien. De nummers worden per draaibeurt lekkerder, stuk voor stuk. Eindlijstjeswaardig!

avatar van Freddos
Heerlijk album, lekker afwisselend. Voor mij is 'Leak at the Disco' een topper. Wat lijkt zijn stem overigens ongelofelijk op die van zijn vader Ian.

avatar van Lukas
Nou, dit krijg je dus als je Pinback met Young Marble Giants kruist. Een aanstekelijk, licht elektronisch indiepopplaatje. Het blijft allemaal een beetje vlakjes voortkabbelen, maar de liedjes zijn alvast een stuk sterker dan bij het enigszins vergelijkbare The XX. 3.5* voor nu, binnenkort eens kijken of we daar nog een halfje bij kunnen sprokkelen.