Guido Belcanto - Plaisir d'Amour (1992)

België
Label: EMI

1. Dansvloer van de Duivel (Orchestr.) (2:05)
  2. Evelyne (3:26)
  3. Klein Meisje van het Platteland (3:12)
  4. Le Petit D'en Dessous de Chez Moi (4:00)
  5. Mijn Meisje Heeft Me Bedrogen (4:17)
  6. Zoetigheidjes (1:40)
  7. Plaisir D'amour (3:24)
  8. Amsterdam (5:09)
  9. Doe Alsof Je Alleen Bent (3:03)
  10. The Silver Wedding (Orchestr) (3:11)
  11. Tant Qu'il Chante (3:26)
  12. Libido & Lege Portemonnee (2:53)
  13. Carrousel des Délices (Orchestr) (0:37)
  14. Het Geluk in de Armen van een Vrouw (4:09)
  15. Grande Finale: De Demonen van Mijn Hart / Champagnekurken / Parfum D'Amour (Piano Solo) (5:42)
weer een album waar je over kunt zeggen dat guido zich zelf wil laten horen aan de wereld met nummers waar over nagedacht moet worden door de luisteraar wat maakt dat een cd niet goed moet klinken om goed te zijn

EVANSHEWSON
Guido zingt als steeds over de zelfkant van de maatschappij, hier passeren wat verlopen figuren en hij stelt alles netjes in vraag. Prachtige mengvorm van chanson en smartlap.

****

avatar van jetje
Ongeloofelijk prettige en prachtige muziek.
De combinatie met Guido's stem is gewoon perfect!
Heerlijke teksten, van gevoelig tot uiterst grappig en controversieel.
Guido heeft het gewoon! Onbegrijpelijk dat het nog niet bij het grote publiek aankomt, Guido verdient volle zalen!

avatar van goldendream
Hij doet me soms wat denken aan Elvis Presley, Willy DeVille en Bryan Ferry.