NHK Yx Koyxen - Yx Aka 1ch Aka Solo (2011)

Japan

3. Perfect Change (3:52)
  4. Christmax324 (3:12)

met Google Premier en Internet Magic

5. 475 (3:05)
  6. Invite Only [Remix Work] (3:19)

met AthenA

met AthenA

18. Plant (2:36)
  19. Look for You (3:34)
avatar van John Doe
Stevig en uitgebalanceerd werk. Het is niet echt baanbrekend, maar heel lekker en in een fijne richting.
De geluiden hebben de kracht en het gevoel van Autechre producties. Sean Booth is ook al een tijd een vriend van deze producer. De muziek is strak, toch met veel swing, bevat veel diepe harde bassen en noisige kantjes en het is geen chaotische soep. Gevarieerde techno en hiphop beats komen langs en dan met een gewarpte feel. De producer heeft hiervoor al op sterke labels gereleased (Mille Plateaux, Raster-Noton) en samengewerkt met gerespecteerde noise artiesten (Merzbow, John Watermann).

avatar van FlyLo
Daar kan ik me in vinden, met de kanttekening dat de gastbijdragen van femcee AthenA een kwelling zijn voor mijn gehoor.

avatar van John Doe
Ja, dat is ook het minpuntje voor mij, maar een kwelling gelukkig nog verre van. Zo dominant zijn de rappers namelijk niet vind ik op het album, de beats overheersen.

Dit is trouwens echt één om uit speakers te blazen, dan kan het heerlijk zijn. Over de koptelefoon werkt dit album echt totaal niet blijkt voor mij. Waarschijnlijk heeft NHK dit ook zonder koptelefoon geproduceerd.

Heb één van mn favorieten op youtube gezet, 19s, handig om bij huisfeestjes even op te kunnen zetten.