Henry Jackman - X-Men: First Class (2011)

Alternatieve titel: X: First Class

Score
Label: Sony

1. First Class (3:14)
  2. Pain and Anger (2:49)
  3. Would You Date Me? (1:48)
  4. Not That Sort of Bank (3:23)
  5. Frankenstein's Monster (3:07)
  6. What Am I Thinking (2:05)
  7. Cerebro (2:24)
  8. Mobilise for Russia (1:18)
  9. Rise Up to Rule (5:56)
  10. Cold War (3:20)
  11. X-Training (4:27)
  12. Rage and Serenity (2:10)
  13. To Beast or Not to Beast (4:46)
  14. True Colors (1:50)
  15. Let Battle Commence (4:44)
  16. Sub Lift (2:20)
  17. Coup D'état (2:12)
  18. Mutant and Proud (3:27)
  19. X-Men (2:58)
  20. Magneto (1:52)
avatar van JohnWilliams
Een geweldig score, 1 van de beste van 2011, dit is echt een fenomenale score met een geweldig hoofdthema.

Het hoofdthema heeft iets heldhaftigs over zich heen, een leuk thema met veel strijkers en blazers. Ook komt er een stukje rock bij kijken waar het orkest prachtig doorheen speelt. Deze score heeft actie, rust, deze score beschouw als 1 van de beste scores van 2011!

avatar van Carfreak
Nummer 5 doet 't 'm!

Zeer mooie score. Al meermaals beluisterd. Het 1ste nummer First Class (3:14) het zo een zalig nummer. Het beste van het album. Er zijn nog zeer mooie nummer. Ik ga nu een 4.5 geven. als ik de film gezien heb en de muziek komt daar ook goed in over zal mijn score mss nog wel verhogen.

avatar van HANSZIMMER
Zeer knappe score. Je merkt dat hij uit de crew van Zimmer komt maar hij slaagt erin (waar zimmer zichzelf af en toe al eens durft herhalen) de actienummers op een originelere manier te brengen. Je hebt vaak het gevoel dat je naar rock-muziek aan het luisteren bent ipv soundtrack. Nummers zoals X-training tonen dit prachtig aan. Ik vind ook de dupstepachtige effectjes zeer wijs zoals in X-men. Het hoofdthema is op de koop toe nog eens geniaal wat een zeer geslaagde score brengt. Enig minpuntje, de emotionelere stukken komen weinig overtuigend naar voren en daarin kan hij nog iets leren van Zimmer maar al bij al een zeer aangename verrassing.

avatar van Thunderball
Deze een tijdje geleden ook aangeschaft.

Net als de film straalt deze score zeer veel klasse en kwaliteit uit.
Gemaakt door een componist die duidelijk affiniteit heeft met het onderwerp.
Voor mij is vooral de muziek, die te horen is bij Eric, ofwel Magneto, het beste van deze soundtrack en sowieso de reden dat ik deze cd heb aangeschaft (let hier bij op de tracks 2, 4, 5, 20).
Jammer dat de lounch-muziek tijdens het recrutreren van de mutanten ontbreekt, hoewel ik begrijp, dat die muziek niet echt past bij de rest van de cd.

Er bestaat hiervan ook een dubbelaar op bootleg met de volledige score.

Een dikke acht, ofwel vier sterren.

avatar van thomzi50
Inderdaad, sterke score, die ik door het hoge gemiddelde op deze site toch eens beter ben gaan luisteren. Het zit allemaal goed in elkaar, het hoofdthema is inderdaad sterk, door de milde spanning en beheerste bombast, het heeft allemaal iets heel eigens. Toch is dit geen score die me heel erg raakt of bijblijft. Prima voor op de achtergrond, prima om bij te werken ook, maar het zijn geen thema's die me echt helemaal raken of bereiken, of in mijn hoofd blijven zitten. Misschien moet ik daarvoor meer Jackman beluisteren. Of misschien heb ik daarvoor toch te weinig met X-Men, al met al.