Trio - Trio (1981)

West-Duitsland
Label: Mercury

1. Achtung Achtung (0:32)
  2. Ja Ja Ja (2:59)
  3. Kummer (2:40)
  4. Broken Hearts for You and Me (3:35)
  5. Nasty (2:41)
  6. Energie (3:31)
  7. Sabine Sabine Sabine (3:49)
  8. Da da da Ich Lieb Dich Nicht du Liebst Mich Nicht Aha Aha Aha (3:30)
  9. Sunday You Need Love Monday Be Alone (3:47)
  10. Nur ein Traum (3:06)
  11. Ja Ja Wo Gehts Lank Peter Pank Schönen Dank (2:55)
  12. Ya Ya (2:17)
  13. Los Paul (2:38)
  14. Danger Is (2:22)
  15. Trio (0:31)
avatar van FisherKing
Briljant Album. Volkomen vergeten toe te voegen.

Vooral Nur ein Traum vind ik schitterend.

4.5 *

avatar van FisherKing
Allmusic heeft een ander titel en jaar voor dit album.

Ik weet sowieso bijna zeker dat ik dit in 1981 gehoord heb

avatar van aslan
aslan (crew)
ja dat dacht ik ook maar bij freedb stond 1983

Dit is een topper uit de Deutsche Neue Welle.
Punkband The Oblivians heeft zelfs "Ja ja ja" en "Sunday..." gecoverd.

avatar van Jan Wessels
Geweldig neue welle album van Trio. Veel humor (wie zei dat duitsers geen humor hebben?), rammelende muziek en enthousiasme. Da da da is zondermeer het minste nummer van dit album. Later maakten ze meer van dat soort rommel (Turalura cetera). Maar dit album staat als een huis. Ik zoek de cd nog steeds.
Volgens de Duitse site www.ichwillspass.de (speciaal voor Neue Welle muziek) komt de elpee uit 1981. 4,0

Jan Wessels schreef:
Ik zoek de cd nog steeds

Tot mijn verrassing bood mijn buurman de cd aan op Marktplaats.... gelijk gekocht natuurlijk, samen met Bye Bye, hun tweede album.

avatar van dj maus
Briljante, soms melige 80's lo fi rock. Da Da Da is natuurlijk bij iedereen bekend, maar dankzij The Oblivians ontdekte ik dat dit album veel meer in petto heeft.

avatar van Paalhaas
Da da da is echt puur genie (en nee, niet omdat het al half vier is geweest ).

Paalhaas schreef:
Da da da is echt puur genie (en nee, niet omdat het al half vier is geweest ).

Citroën gebruikt Da Da Da nu in haar spotjes voor de C3. Wellicht weer een opleving te verwachten? Mijn dochters vinden die Deutsche Neue Welle platen helemaal leuk (pa draait die muziek in de auto als we, toepasselijk, in Duitsland rijden) en herkenden de clip meteen