Asaf Avidan - Avidan in a Box (2012)

Alternatieve titel: Live Acoustic Recordings

Israƫl
Uitgebracht in eigen beheer

1. This Cool (4:10)
  2. Your Anchor (5:48)
  3. We Forgot (2:07)
  4. Baby If You Want Me (4:02)
  5. Subconscious Overly Familiar Blues (3:45)
  6. Brickman (3:38)
  7. Devil's Dance (3:33)
  8. Everybody (5:46)
  9. A Ghost Before the Wall (4:01)
  10. Hangwoman (4:27)
  11. Left Behind (3:10)
  12. Long Way from Love (3:16)
  13. Out in the Cold (3:39)
  14. Over You Blues (4:04)
  15. Thumbtacks (4:28)
  16. Jet Plane (2:35)
  17. Turn of the Tides Under the Northern Lights (4:59)
  18. Weak (5:03)
  19. Little More Time (6:13)
Wat gebeurt er als je Asaf Avidan na een half jaar solo akoestisch touren 48 uur in een gehuurde kamer zet en zijn kunsten laat opnemen?

Dan krijg je het intieme Avidan in a Box. Om hem niet te vervelen laat je wat vrienden overkomen en zonder vooraf te repeteren of voor te bereiden rollen daar dan 19 nummers uit met hier en daar wat hulp van bevriende muzikanten.
Asaf en muziek zijn één. Rauw, teder en zeer intens alsof je zelf één van die vrienden bent.

Asaf staat bekend om zijn rauwe bluesy stem die doet denken aan Janis Joplin. Op Avidan in a Box komt alles extra puur over. Geen poespas achteraf: gelijk op de band slingeren en uitbrengen.
En ook dan kan hij nog net zo maniakaal overkomen (bijvoorbeeld in het geweldige Subconscious Overly Familiar Blues met trompet als toevoeging).
Verder zijn het absoluut versies die de originelen aanvullen omdat hij ze soms een andere benadering geeft.
Zo'n remix waardoor hij dan opeens doorbreekt naar een groter publiek is allemaal leuk en aardig. Hier hoor je het echte werk.
Helaas één nadeel: dit album is alleen digitaal te koop.

Prachtige muzikant. Mojo love!

avatar van muziekobsessie
toch wel indrukwekkend plaatje omdat die zanger live echt geweldig is plus die trompet extra maak dit nog beter. Hoop nummers onbekend zitten er nieuwe bij of zijn 't covers?

muziekobsessie schreef:
Hoop nummers onbekend zitten er nieuwe bij of zijn 't covers?

All songs written and composed by Asaf Avidan, aldus de bandcamp pagina waar je dit album kunt kopen.

avatar van Bardt1980
Hmm, hier ook maar eens achteraan gaan. Vast alleen via de platenlabel te verkrijgen (?)

Bardt1980 schreef:
Vast alleen via de platenlabel te verkrijgen (?)

aERodynamIC schreef:
Helaas één nadeel: dit album is alleen digitaal te koop.

Via zijn bandcamp: Avidan in a Box // Live Acoustic Recordings | Asaf Avidan - asafavidanmusic.bandcamp.com

avatar van Bardt1980
Dit album van de week toch maar op cd gebrand en voorzien van een mooi hoesje om de collectie compleet te maken in mijn platenkast

Subconscious Overly Familiar Blues vanochtend nog in de auto geluisterd en ik moet zeggen dat ik dit misschien wel een van zijn betere nummers vind. Heerlijk hoe hij vocaal opbouwt en helemaal los gaat tegen het einde. Ook de trompet bijdrage van Sefi Ziezling is van grote toegevoegde waarde bij dit nummer.