Back on Track (2011)

33. Tony Joe White - For Ol'Times Sake
  34. Alan Price - To Ramona
  35. Buffy Sainte-Marie - Goodnight
avatar van gtenbosch
Mooie compilatie van tijdloze songs..

avatar van teamed
Ik luister en kies zo mijn eigen songs , wat moet ik met een compilatie van een ex gereformeerde die vroeger niet naar popmuziek mocht luisteren en die op platenbeurzen verzamel CD's waar hij zelf geen noot op speelt staat te signeren.

De derde 'songs we shouldn't forget'. En de vertrouwde formule, vergeten pareltjes van bekende of onbekende muzikanten/groepen. De rol van Ricky Koole en Leo Blokhuis is ze dat ze deze pareltjes weer in de belangstelling zetten en er ook een mooi geheel van maken. Juist de mix van bekende artiesten en artiesten waar ik nog nooit van gehoord heb blijft leuk. Mede daardoor soms ook platen gekocht van juist de onbekende artiesten. Dat is op deze compilatie bijvoorbeeld Cloudmachine, intussen bezit ik drie cd-s van deze Nederlandse band, die nooit echt is doorgebroken. Persoonlijk vind ik deze compilatie 'souliger' dan de andere, met bijvoorbeeld Little Richard, Dayna Kurtz, Aretha Franklin, James Hunter, Yvonne Baker en Stevie Wonder. Deze laatste staat op de cover. Nog een artiest die ik heb leren kennen door deze compilatie Emiliana Torrini, ook van haar heb ik enkele cd-s later aangeschaft. Ook Daniel Martin Moore ontbreekt voortaan niet meer in mijn platen kast en Midlake is ook weer zo'n redelijk onbekende groep waarvan ik 2 platen bezit. En wat te denken van Hurt , de cover door Johnny Cash , een nummer dat door merg en been gaat. Je merkt aan alles , het uitzoeken en kiezen van de nummers is met de grootste zorg gedaan. Iets minder roots, singer songwriter en folk dan de twee voorgangers, meer soul, funk en jazz. En hoewel ik daar niet echt weg van ben, zorgt deze compilatie er juist voor dat ik ook die muziek weer in een wat ander perspectief zie.