Cozy Powell - Tilt (1981)

Label: Polydor

1. The Right Side (3:50)
  2. Jekyll & Hyde (4:38)
  3. Sooner Or Later (3:03)
  4. Living a Lie (5:38)
  5. Cat Moves (5:12)
  6. Sunset (4:32)
  7. The Blister (4:24)
  8. Hot Rock (4:39)
avatar van vin13
Ondanks de gastartiesten, oa Gary Moore en Jeff Beck , geen opvallend werkje. Wel goed gespeeld maar geen sublieme composities. Rock, beetje Fusion, makkelijk luisterbaar.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Weinig spektakel in verhouding met de muzikanten die hierop meespelen, het ontstijgt voor mij ook het niveau van goede achtergrondmuziek niet. Wel kan ik waarderen dat Cozy Powell in dienst van de nummers speelt en niet zoals vele andere muzikanten op hun solo-albums aan het kijk-eens-mama-wat-ik-allemaal-kan-syndroom leiden. Cozy Powell schreef aan één nummer mee, namelijk Living a Lie, voor de rest hebben zijn vrienden-muzikanten gezorgd. Beste nummer vind ik hierop het lekkere uptempo The Blister met gitaarwerk van Gary Moore en geschreven door Gary Moore en Don Airey. Toch een nummer om te onthouden en ergens op een verzamelaar van Cozy Powell te deponeren.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Het is weer van dattum, verschillende versies beschikbaar. Ik heb deze morgen de vinylversie POLD 5047 (UK versie) kunnen kopen op een miniplatenbeurs in Lebbeke, Oost-Vlaanderen. Correctie ingediend.

Tracklist op vinyl (vier landen van uitgave volgens Discogs):
5. Cat Moves
6. Sunset
7. The Blister
8. Hot Rock

Tracklist op cd (land van uitgave = Japan)
1. Cat Moves
6. The Right Side
7. Jekyll & Hyde
8. Sooner Or Later

buizen
Nou zeg. Vind het persoonlijk een meesterwerkje bij vlagen. Living a lie is groots en meeslepend, bijvoorbeeld.
R.I.P. Cozy.

buizen
Toch maar even een sterrenwaardering gegeven. Een kleine moeite en het werd eens tijd.
Heb dit album op vinyl (hoes in matige staat) al meer dan - even rekenen - dertig jaar in bezit. En draai het ieder jaar. Het is een album voor alle seizoenen: 's zomers met een gekoeld glas in de felle zon of des winters in de late avond als het buiten koud en guur is: er staan fantastische nummers op dit album.
Absolute favorieten zijn Livin' A Lie en The Right Side.
De tracks zijn zwaar oke, gedurfd en origineel voor het heersende hardrockmuziekklimaat van toen.
Jeff Beck, Bernie Marsden, Gary Moore op gitaar, Don Airey keyboards en Mel Collins on Saxophone.

De kenners en liefhebbers zegt dit genoeg.
Tekstueel ook verfrissend.
4,5 ****

Trouwens belachelijk dat er op dit muziekalbum maar door 12 personen is gestemd.

avatar van B.Robertson
Het bestaan van Tilt is mij meer dan jarenlang bekend en pas nu hoor ik het album voor het eerst, na tweedehands aanschaf bij de loppisstore (Nederlandse persing). Mijn eerste indruk na twee songs is pop/rock met een mooie drumsound erin en gaat het hier om dezelfde Sunset als Gary Moore op Rockin' Every Night speelt? Volgens de Engelse Wikipedia wel. Geef er t.z.t. wel eens een rating aan.

BrotherJohn
Het album dat hetzelfde id heeft als mijn gebruikersaccount hier. Na eerste beluistering meteen een goede klik met de instrumentale track Cat Moves. Dat blijkt (net als Hot Rock) door Jan Hammer gecomponeerd te zijn, zeker niet subliem maar wel heel lekker. Bassist Jack Bruce (die ik alleen ken van Cream) klinkt als een prima begeleidingsduo zo samen met Cozy Powell. Het gitaarsoleergeweld van die andere grote namen is voor mij slechts bonus.