Prawn - You Just Can Leave It All (2011)

Rock / Punk
Uitgebracht in eigen beheer

1. At Dawn We Left (4:55)
  2. Wesley's Pipe Dream (2:45)
  3. Get Down (3:51)
  4. Sammy (2:55)
  5. Clever Hands (4:33)
  6. Horizontal (3:45)
  7. Perfect Equilibrium (2:47)
  8. Slaying a Paper Tiger (2:43)
  9. Questions for Dome Chomsky (4:30)
  10. Transcendential Deduction Copernican Turn (4:26)
avatar van Gajarigon
Het nadeel van al die leuke, explosieve emo-EP's is dat de langspeelplaten nogal vaak durven tegen te vallen. De punch eruit, creatieve bloedarmoede, te veel fillertracks,.... kortom, het is des te fijner wanneer een emo-bandje de verwachtingen waarmaakt. Zo dus ook de eerste LP van Prawn, die een waardige opvolger is van de bovengemiddeld aangename EP 'False Institutions'. Mijns inziens overtreffen ze de nieuwe van Moving Mountains met gemak.

Ze brengen wederom een originele mix van post-rock en noodly emo, ditmaal iets gecondenseerder - de lang uitgesponnen instrumentale passages van de EP zijn hier wat meer beknot. Ergens wel spijtig, maar het maakt de cd wel toegankelijker en waarschijnlijk ook iets langer houdbaar. Verder zijn er enkele explosievere nummers te vinden (Sammy), die laten zien dat ze geen one-trick pony zijn. Vooral de zang gaat er bij momenten wat steviger tegenaan, maar ze komen er makkelijk mee weg. Het zal denk ik vooral de vocalen zijn die bepalen of Prawn je bevalt, want de zanger heeft een wat zeurend stemgeluid dat je moet liggen.

Uitschieters voor mij zijn 'Horizontal' en 'Questions for Dome Chomsky', al is het niveau over het hele album vrij constant. Dit album is trouwens gratis te streamen op Absolute Punk, je moet wel geregistreerd zijn.