Israel Kamakawiwo'ole - Somewhere over the Rainbow (2011)

Alternatieve titels: The Best Of | Iz

Pop / Wereld
Label: Mercury

1. Mona Lisa (2:01)
  2. Kaleohano (3:43)
  3. 'Ulili E (2:50)
  4. Hanohano Wale No Na Cowboy and Ka Huila Wai (4:16)
  5. Hiîlawo (4:43)
  6. Henehene Kou 'Aka (4:24)
  7. Ahi Wela / Twinkle Twinkle Little Star (3:46)
  8. 'Opae E (4:03)
  9. Starting All over Again (5:43)
  10. Over the Rainbow (3:33)
  11. Panini Pua Kea (3:05)
  12. La 'Elima (3:39)
  13. In This Life (6:34)
  14. What a Wonderful World (4:29)
  15. Hawai'i '78 Introduction (5:08)
  16. Ka Huila Wai (3:20)
  17. 'Ama'ama (2:13)
  18. Panini Pua Kea (3:07)
  19. Take Me Home Country Road (4:56)
  20. Kuhio Bay (3:30)
  21. Ka Pua U'i (2:55)
  22. White Sandy Beach of Hawaii (2:38)
  23. Henehene Kou 'Aka (4:21)
  24. La 'Elima (3:40)
  25. Pili Me Ka'u Manu (2:33)
  26. Maui Hawaiian Sup'pa Man (3:54)
  27. Kaulana Kawaihae (4:02)
  28. Somewhere over the Rainbow / What a Wonderful World (5:08)
  29. Hawai'i '78 (5:15)
avatar van annemiek1912
Wordt dit uitgebracht in Nederland? Ik dacht dat ik redelijk wat wist van muziek, maar van deze mijnheer heb ik nog nooit gehoord. Kan iemand vertellen of dit de moeite waard is om te beluisteren?

avatar van Lukas
Deze meneer ken je stiekem wel uit de Menzisreclame denk ik. Daarin werden namelijk jarenlang zijn versies van Somewhere over the Rainbow en What a Wonderful World gebruikt. Verder ken ik het ook niet, maar weet ik dat deze man van Hawaii in 1997(?) gestorven is aan een stofwisselingsziekte waardoor hij een kilo of 400 woog en zijn ukelele nog kleiner leek dan hij al was.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
In Vlaanderen is de "mashup" van die twee nummers begin dit jaar terug op single verschenen. Waarom is mij een raadsel, maar hij heeft wel vier maanden in de top 50 gestaan.