Earth, Wind & Fire - Open Our Eyes (1974)

Funk / Soul
Label: Columbia

1. Mighty Mighty (3:03)
  2. Devotion (4:50)
  3. Fair But So Uncool (3:40)
  4. Feelin' Blue (4:28)
  5. Kalimba Story (4:03)
  6. Drum Song (5:10)
  7. Tee Nine Chee Bit (3:45)
  8. Spasmodic Movements (1:51)
  9. Rabbit Seed (0:31)
  10. Caribou (3:26)
  11. Open Our Eyes (5:06)
avatar van Rinus
Vroege EW&F, waarin naast de funk, ook nog redelijk wat jazz invloeden te horen zijn.

avatar van FunkStar
Heerlijke plaat van EW&F met uitschiers als Feelin' Blue, Mighty Mighty, Kalimba Story en Devotion. En veel lekkere jazzy invloeden, pas na deze plaat braken ze pas echt door met het album That's The Way Of The World.

zalig album

avatar van principal2000
Lekker funky album van EW&F waarop de kopstemmen nog niet op ieder nummer gehanteerd werden. Veel afwisseling: van jazzy tot funky tot een beetje rock. Uptempo of downtempo. Instrumentaal of met zang. Het maakt EW&F allemaal niet uit. Het is allemaal strak en lekker. De typerende sound van deze band is al goed hoorbaar, maar nog niet helemaal aanwezig op dit album.

avatar van principal2000
Kalimba Story is echt
Misschien dat deze binnenkort nog een half sterretje erbij gaat krijgen.

avatar van andnino
Wederom een prima plaat van Earth Wind & Fire. Tot nu toe geen slecht album in de reeks, dat is knap en mag best gezegd worden. Deze plaat vind ik persoonlijk net iets minder dan de voorgangers, maar dat is puur persoonlijk.

1. Head to the Sky
2. Earth, Wind & Fire
3. Last Days and Time
4. Open Our Eyes
5. The Need of Love

avatar van Minneapolis
De eerste van een geweldige reeks van 6 (Open your eyes, That's the way of the world, Gratitude, Spirit, All n all, I am) wat deze band tot één van de beste soul/funk bands ooit maakt. Mede door hun live skills. Erg ondergewaardeerde groep ook die nooit in algemene band lijstjes voor komt.