T-Bone Burnett - Trap Door (1982)

Label: Warner Bros.

1. Hold on Tight
  2. Diamonds Are a Girl's Best Friend
  3. I Wish You Could Have Seen Her Dance
  4. A Ridiculous Man
  5. Poetry
  6. Trap Door
avatar van caravelle
A ridiculous man is het allerbeste Beatlesnummer dat nooit door The Beatles is opgenomen. Heel ridiculous vind ik.

avatar van heartofsoul
Van T-Bone Burnett verschenen er ooit, in de periode ná het uiteenvallen van de Alpha Band, twee EP's, waarvan dit de eerste is. Behind the Trap Door verscheen twee jaar later, en vind ik beduidend minder. Op Trap Door staan tamelijk veel goede nummers, zoals het prachtige A Ridiculous Man (inderdaad een beetje Beatles-achtig) en ook Poetry is schitterend.
De sound is die van "light rock" (ik verzin maar een term) met Beatles-invloeden.

Ooit opnieuw uitgebracht op cd tesamen met Proof Through the Night, die ik helaas niet heb kunnen achterhalen (het leven van en verzamelaar gaat niet altijd over rozen), en thans helemaal onvindbaar cq. onbetaalbaar is.

kistenkuif
Een aantal songs van genoemde EP's en van Proof through the night (1983) heeft Burnett heropgenomen voor de erg mooie verzamelaar Twenty Twenty (2006) maar ik vind de originelen desondanks beter klinken.