Deep Purple - Last Concert in Japan (1977)

Label: Warner Bros.

1. Burn (7:05)
  2. Love Child (4:44)
  3. You Keep On Moving (6:14)
  4. Wild Dogs (6:04)
  5. Lady Luck (3:10)
  6. Smoke on the Water (6:25)
  7. Soldier of Fortune (2:21)
  8. Woman from Tokyo (4:02)
  9. Highway Star (6:51)
avatar van Halloween
tja wat zou ik zeggen, de laatste jaren, jaar zag er somber uit voor Deep Purple

avatar van Sinner
...en ook nog eens zwaar overbodig, aangezien enkele jaren terug This Time Around is uitgebracht, waar wel het volledige concert opstaat. Persoonlijk prefereer ik echter On The Wings Of A Russian Foxbat. Die is ook niet "goed" te noemen maar Bolin's gitaarspel klinkt er wel stukken beter op (wellicht een avond dat hij niet stijf van de drugs stond). Alleen jammer dat daar Coverdale vaak heel erg vals op staat te krijsen. En dat is op deze cd (of This Time Around) dan wel weer beter te aanhoren.

knight3
Ik vind deze stukken beter klinken dan This Time Around. Bolin krijgt gelukkig weinig ruimte hier en Coverdale zingt idd veel beter! En Hughes houdt ook meer zijn mond.

flebbie
knight3 schreef:
Ik vind deze stukken beter klinken dan This Time Around.

Vreemd aangezien daar het zelfde (maar volledige) concert op staat.

avatar van Bluebird
Ik had dit vroeger op LP. Afgrijselijk, wat een afgang.

avatar van Rinus
Dit is echt een vreselijk live album. Met een slecht spelende Tommy Bolin. John Lord neemt eigenlijk met zijn keyboards alle gitaarpartijen over.

avatar van rudiger
Live in Europe is stukken beter.

avatar van Jupilerman
Wat nu,de Jostiband speelt Deep Purple?Erg mooie hoes,dat wel

avatar van Karma_To_Burn
Vond dit juist 1 van de leukere optredens van deep purple..
Coverdale doet het op deze plaat erg goed !
4,5 sterren..
deze plaat is bytheway niet van 77.. maar van 75

avatar van Bluebird
In ieder geval verscheen hij in '77. In '75 kwam Stormbringer met Blackmore nog uit. Come Taste The Band met Bolin stamt uit '76. Toen ik in '77 LCIJ als nieuwe release in de platenzaak zag staan en nog kocht ook lag ie een week later in de vuilnisbak.

avatar van rudiger
Toch niet dezelfde bak waar ik hem ook ingegooid heb .

avatar van Bluebird
Zou zomaar kunnen. Er lagen meerdere exemplaren in.

avatar van ricardo
Hm... jammer dat hier geen bonusnummers opstaan .

avatar van Bluebird
Het waren alleen maar bonusnummers. Voor de verzamelaar dus.

avatar van ricardo
Vandaar dat je die 2* hebt gegeven dus Bluebird,nu snap ik het.

avatar van Bluebird
Het is gewoon een afgeraffelde rotplaat. Meer niet.

flebbie
Karma_To_Burn schreef:
deze plaat is by theway niet van 77.. maar van 75

Inderdaad opgenomen op 15 december 1975, Tokyo Budokan. Echter gereleased in maart 1977 en daar gaat het om.

Dit is echt een geweldige cd maar hier heb ik helaas geen exemplaar van!! Is er iemand die een exemplaar bezit en deze aan mij zou willen verkopen? Laat maar iets weten op [email protected].
Mits in goede staat zal ik er een ruime vergoeding voor geven!
Verder is deze cd echt goed!

avatar van Bluebird
Met alle respect hoor, maar ken je nog meer albums van Deep Purple?

avatar van rudiger
Draai Made In Japan en daarna deze , misschien hoor je dan het verschil.

Ik zeg het niet graag, maar deze DP-plaat is echt heel erg slecht, ook al omdat 't een en al knip- en plakwerk is. En de manier waarop 'Highway Star' wordt verkracht is onvergeeflijk.

Pieter Paal
'Made in Japan' is Deep Purple live op z'n best!

Het enige mooie is de hoes. En Wild Dogs.

avatar van B.Robertson
Oude langspeelplaat die alleen voor Wild dogs en de Come taste the band nummers de moeite waard is.Via Wild dogs ben ik uiteindelijk bij Bolin zijn solo platen beland. 2 sterren. meer niet.

avatar van Madjack71
Leuk om zo eens te draaien, maar uitvoeringen als Smoke on the Water en Woman from Tokyo, hoor ik liever met de originele zanger. Niets mis trouwens met David Coverdale, een grote strot heeft ie, maar niet dat prettig gestoorde wat Ian Gillan wel had.
Sommige nummers vind ik ook wat mak en het lijkt alsof het allemaal niet echt wil vlotten...Dat harigato o.i.d. er tussen door, had voor mij ook niet zo gehoeven. Maar goed vlot Japans zal die ook wel niet gepraat hebben, dus het woordje dat je dan kent....
Maar dit is niet de samenstelling die mij het meest kan bekoren.

avatar van lynyrd
Geen geweldige opname, maar toch...David Coverdale & Glenn hughes geweldig, Tommy Bolin die helemaal er naast zit en voor spek en bonen erbij loopt gelukkig houdt John Lord en Ian Paice alles een beetje overeind DVD van dit concert is de moeite waard om te kijken dit was toen het einde van Purple...

avatar van Brutus
Wat worden de nummers in een vlot tempo afgeraffeld.
Een aantal nummers zijn niet om aan te horen, zo slecht.
Higway Star,Women from Tokyo

avatar van gigage
Van de Deep Purple Phoenix Rising rockumentary begreep ik dat Bolin 8 uur lang op zijn arm had geslapen doordat hij Morfine had toegedient gekregen zodat zijn hand "numb"was en niet goed kon soleren. Vandaar

avatar van iggy
gigage schreef:

Die docu heb ik een tijdje geleden dus ook gezien. In feite komt het erop neer dat het een grote puinhoop was binnen Purple. Zwaar drugs misbruik (vooral van Hughes en Bolin) en zelfs moord, doet natuurlijk geen enkele band goed. En deze live plaat doet dan ook alle eer aan aan al dat gezeik en gezever.Een gitarist die amper in staat was om te spelen. Zelfs een geld geil platenlabel had deze plaat never en nooit mogen uitbrengen. Bolin zijn spel is gewoon (begrijpelijk) erbarmelijk. Bolin had gewoon bijna geen controle over zijn spel.

Waardeloze en vooral onzinigge plaat.

avatar van liefkleinhertje
De CD This Time Around (zelfde concert maar dan compleet) kan ik een stuk beter verdragen dan het gerommel wat ik hier voor mijn kiezen krijg ,de enige verzachtende omstandigheid is toen deze LP uitkwam je alleen Made In Japan/Europe had maar dat was 40 jaar geleden
Het bootleg geluid van deze avond (More Taste) klinkt ook afgrijselijk met een Tommy Bolin die amper mee doet ,daar om bevreemd het mij dat op This Time Around hij een stuk beter in vorm is
Deze CD 1,5 en This Time Around 4*

avatar van glenn53
Lees maar in de docu Phoenix Rising het verhaal over de arm van Bolin dan begrijp je het.