Sun Caged - The Lotus Effect (2011)

Label: Lion

1. Seamripper (& the Blanket Statement) (8:13)
  2. Tip-Toe the Fault-Line (6:57)
  3. Ashes to Ear (5:18)
  4. Shades of Hades (5:43)
  5. Reductio Ad Absurdum (6:18)
  6. On Again / Off Again (7:25)
  7. Lotus Ashtamangala (The 8 Auspicious Symbols) (6:17)
  8. Pareidolized (The Ocean in the Shell) (10:00)
  9. Parasol (1:43)
  10. Wave the Banner (1:41)
  11. Fish Afraid of Drowning (2:14)
  12. Moebius Knot (2:26)
  13. Full Circle (1:55)
  14. Let It Wash Away (The Lotus Effect) (5:49)
avatar van Apieknar
Kwam er gisteren pas achter dat ie eindelijk uit was na ongeveer een jaar uitstel. Ben toch wel benieuwd hoe hij klinkt. (: Snel luisteren.

avatar van Apieknar
Eerste luisterbeurt zit erop! Klinkt lang niet verkeerd naar mijn mening. Het album bestaat uit twee delen. De eerste zes nummers als "losse" nummers. De laatste acht nummer vormen "The 8 Auspicious Symbols". Deze keten van nummers wisselen zich o.a. af door fade outs en fade ins, wat ik zelf niet zo mooi vind klinken. Verder heb ik er echter weinig op aan te merken. Over het algemeen een goed album. Voor nu 4*.

avatar van notsub
Sun Caged is natuurlijk de band rond Marcel Coenen. Deze gitarist is de drijvende kracht van de band, die begon als een Dream Theater kloon. Met dit derde album staat er een nieuwe zanger achter de microfoon. Hij klinkt erg zuiver, maar mist soms wat power. Nu is de muziek geen pure metal en deze zanger is zeker van meerwaarde. De grootste vooruitgang is wel dat de muziek minder priegelig is, waardoor het een relaxte sfeer uitademt en mooi in balans is. Het neigt soms naar wat ambient. Dit is voor mij daarom hun beste album.

Stijn_Slayer
Oh nee gadverdamme, die zanger trek ik echt niet.