Morbid Sin - Sins of the Flesh (2010)

1 stem

Label: Stormspell

1. New Revolution (4:03)
  2. Crazy Alan (5:56)
  3. The Outcast and the Savior (6:57)
  4. Heaven Help Us (3:51)
  5. Witch Window (Return to Salem) (6:56)
  6. Child of Darkness (Child of Light) (5:53)
  7. Jesus Wept (3:46)
  8. Beyond Wickedness (6:58)
  9. Torn Apart (3:47)
avatar van Kronos
Nee, niet Morbid Angel, maar Morbid Sin.

Een band die al bestaat sinds '85. Na twee demo's is dit hun enige album uit 1998, maar het werd ergens opgeborgen om pas in 2010 een release te krijgen. Dank je wel, StormSpell. Een label dat als motto heeft: Stuck in the eighties and proud of it. Dat klinkt mij als muziek in de oren.

En wat voor muziek, zoals deze Sins of the Flesh. Klassieke heavy power metal, met invloeden van uiteraard Black Sabbath, maar ook Iron Maiden, Judas Priest, Mercyful Fate... Sterke punten zijn de erg goeie zanger, de zware gitaren en last but not least, een verzameling nummers die staan als een huis. Artistieke inspiratie met puur vakmanschap tot een juweeltje van een metal album gesmeed.

Gewoon zelf even gaan kijken en luisteren.

avatar van ZAP!
Kronos schreef:
Nee, niet Morbid Angel, maar Morbid Sin.
En nee, ook niet Mortal Sin, want daar dacht ik even aan.

avatar van Kronos
Ja, die ken ik ook nog. Had m'n oudere broer de twee eerste platen van.