Johannes Paulus II - Abbà Pater (1999)

Polen
Wereld
Label: Sony classical

1. Cercate II Suo Volto (Seek His Face) (3:03)
  2. Cristo E Liberazione (Christ Is Freedom) (3:25)
  3. II Verbum Caro Factum Est (The Word Became Flesh) (1:08)
  4. Abba Pater (5:46)
  5. Vieni Santo Spirito (Come, Holy Spirit, Come) (9:24)
  6. Padre Ti Chiediamo Perdono (Father, We Ask Your Forgiveness) (3:13)
  7. Dove C'e Amore C'e Dio (Where There Is Love, There Is God) (4:07)
  8. Padre Della Luce (Father of Light) (4:27)
  9. Un Comandamento Nuovo (A New Commandment) (3:00)
  10. Madre Di Tutte le Genti (The Mother of All Mankind) (5:38)
  11. La Legge Delle Beatitudini (The Law of the Beatitudes) (6:09)
avatar van Kos
Kos
Johannes klinkt niet echt als Latijn..toch?

Dustyfan
Nee, niet echt. Maar op de officiële site van het Vaticaan staat het in elke taal anders geschreven. Iemand zin om het door te worstelen om de echte Latijnse naam te vinden?

Edit: Johannes is geen Latijnse naam en heeft ook geen Latijnse variant, het is Hebreeuws.
Paulus is wel een origineel Latijnse naam en klopt dus zo.

Johannes .

Over de schrijfwijze kun je twisten maar het lijkt me een internationale naam.

Zonder de h was het aanvankelijk de latijnse naam, maar toch aangepast met h blijkbaar.

avatar van bonothecat
Maar wanneer komt de eerste echte recensie van deze cd.....

Het album stond in elk geval in 1999 5 weken in de album top 100 met als hoogste positie 33.

bonothecat schreef:

Maar wanneer komt de eerste echte recensie van deze cd.....

Wanneer ik moet kiezen tussen deze cd en een cd van Celine Dion.

Dustyfan
Toeval bestaat niet: vanmiddag werd van deze CD een stukje op radio1 uitgezonden. Ik wordt nu toch wel razend benieuwd...

dutch2
Ik niet .

avatar van Zachary Glass
Dustyfan schreef:

Toeval bestaat niet

Dat probeer ik nu al een tijdje te ontkennen

avatar van Safri
Ik ken 2 nummers en die heb ik beide gedownload na het horen ervan destijds. Dus slecht is het zeker niet, mits je van ambient houdt. Het new age gehalte valt best mee.

avatar van HiLL
ben benieuwd wat die nieuwe paus, de duitser gaat uitbrengen...moet wel commercieel blijven natuurlijk..

avatar van HiLL
FisherKing schreef:

lol

avatar van bonothecat
dat ik op musicmeter moet lezen dat er een nieuwe paus is....is musicmeter plotseling ook nog een nieuwsbron!

avatar van EmDee
FisherKing schreef:

Die zal waarschijnlijk een jodel-plaat opnemen

Ik dacht persoonlijk aan een Schlagerplaat.

Dustyfan
Veel nummers met mooie strijkmuziek en sommige daarvan met een lekker ritme eronder. Die ritmische nummers zijn meteen ook de mooiste.

Twee nummers met operazang erbij kunnen mij minder bekoren. De paus, die niet zingt maar meer reciteert, wisselt Italiaans, Spaans, Frans en Engels af, wat wel weer verrassend is. De teksten zelf laat ik maar voor wat het is, niet mijn smaak, maar dat vermoedde ik al

dutch2
Dustyfan schreef op 4 april 2005:
Mocht hier niet ontbreken, al heb ik geen enkele behoefte om deze CD te gaan beluisteren.
Dustyfan schreef op 27 juni 2005:
Zo zie je maar weer hoe krachtig de RK-kerk is: Dustyfan binnen 3 maanden bekeerd

Inderdaad, hahaha!
Dustyfan, waar blijft je verklaring?

Verklaring? Waarvoor?

(Sorry voor de late reactie, ik kom maar af en toe even op MuM langs)

avatar van Herr Meijer
HiLL schreef:

Op je wenken bediend. Binnenkort komt Alma Mater uit, op Geffen!

"Alma Mater is the first release on Geffen records of modern classical music from The Choir of the Philharmonic Academy of Rome and the Royal Philharmonic Orchestra featuring prayers recited and sung by Pope Benedict XVI."

TheArtfulDodger
Come, Holy Spirit, Come??