menu

KISS - MTV Unplugged (1996)

mijn stem
3,96 (79)
79 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: PolyGram

 1. Comin Home (2:52)
 2. Plaster Caster (3:18)
 3. Goin Blind (3:38)
 4. Do You Love Me (3:13)
 5. Domino (3:46)
 6. Sure Know Something (4:14)
 7. A World Without Heroes (2:58)
 8. Rock Bottom (3:20)
 9. See You Tonight (2:26)
 10. I Still Love You (6:10)
 11. Every Time I Look at You (4:44)
 12. 2,000 Man (5:12)
 13. Beth (2:50)
 14. Nothin' to Lose (3:42)
 15. Rock and Roll All Nite (4:19)
totale tijdsduur: 56:42
zoeken in:
4,0
Dit is een best goeie unplugged cd hoor vind hem zeker een 4 waard

4,0
een hele eerlijke plaat en voor Bruce Kulick en Eric Singer (en m.n. Bruce dus) het begin van het einde want Ace en Peter werden uitgenodigd mee te doen en een jaar later stonden ze met zijn 4-en de Reunie te doen.

5,0
mooi uitgevoerde classics en nummers die zelden of nooit eerder gespeeld zijn.

LocoHermano
Mensen die zweren bij de MTV Unplugged albums van Nirvana en Page & Plant moeten deze ook in huis halen. Het bewijs dat achter de make up en rookbommen een uitmuntende band schuilde. Fuck the haters, KISS rules.

Empyrium
Vind deze plaat inderdaad één van de betere uit de MTV Unplugged serie. De nummers zijn gewoon goed.

avatar van Metal-D78
4,0
Inderdaad een erg leuke cd voor in de auto. Voor een band die minimaal de helft van hun kracht van hun performance moet hebben van de show (vuurwerk, bloed, schmink etc) blijven de nummers, wellicht dankzij hun eenvoud, recht over eind. Helaas zitten er wel een aantal draken tussen (Every time I look at you, See you tonight), maar die zijn veruit in de minderheid.

LocoHermano
Metal-D78 schreef:
See you tonight.


fantastisch beatle-esque nummer

bikkel
Gemaakt in een periode dat Kiss eigenlijk wel afgeschreven was.Maar ziedaar de unplugged rage bracht uitkomst en dat kwam de band goed uit.Lekker gespeelde songs.Het blijft kaarsrecht overeind staan.Gelukkig horen we Gene Simmons niet al te veel lead zingen,want dat kan hij dus niet.De opener Comin Home beukt er gelijk al lekker in,en ook een ballade als Every time i look at you mag er in deze versie best zijn.
Alleraardigst als op een gegeven moment Peter Criss en Ace Frehley een paar deunen mee komen spelen.Zij krijgen ook nog hun momentje met Beth en het Stonesnummer 2000 Man.
Dit smaakte naar meer en uiteindelijk gingen de pakken weer aan en de schmink weer op.Voor zolang het duurde ging de groep weer in de originele samenstelling op pad.

avatar van Metal-D78
4,0
LocoHermano schreef:
(quote)


fantastisch beatle-esque nummer


Zeker geen slecht nummer, voor de Beatles. Daarmee bedoel ik niet dat de Beatles draken van nummers hebben gemaakt, maar meer dat ik een nummer als See you tonight nou niet echt een Kiss nummer vind.

avatar van king_arthur
Gut zeg, dat KISS een MTV unplugged sessie heeft gedaan. Is echt helemaal aan mij voorbij gegaan. Ga het toch eens beluisteren

Ed
De band zit goed in hun vel,en dat hoor je.
lekkere unplugged sessie.
Ook leuk dat Peter en Ace aan het eind meedoen.
En het begin van de reunion tour was een feit.

avatar van Von Helsing
5,0
Na Nirvana's Unplugged album is dit veruit de beste uit de MTV reeks unplugged optredens.

Het optreden start met de beste line-up van KISS, met Gene, Paul, Bruce Kulick en Eric Singer en wordt daarna opgevolgt de het originele viertal om te eindigen met de 6 muzikanten samen op het podium.

Op de DVD van KISSology blijkt dat Bruce en Eric dusdanig worden uitgefloten bij hun terugkeer op het podium, dat Ace ze tot de orde moet roepen om niet zo onrespectvol te zijn jegens dit tweetal.

Muzikaal is het allemaal dik in orde en zoals ik reeds al jaren wist blijken de nummers allen van een niet gering kaliber te zijn. Ook zonder duizend bommen en granaten.

4,5
Metal-D78 schreef:

Zeker geen slecht nummer, voor de Beatles. Daarmee bedoel ik niet dat de Beatles draken van nummers hebben gemaakt, maar meer dat ik een nummer als See you tonight nou niet echt een Kiss nummer vind.


Het nummer kwam van Gene's eerste solo-plaat uit 1978, daar staan meer van dat soort nummers op.

avatar van Kill_illuminati
Jezus wat een vuur spat hier vanaf!

avatar van Metalhead99
3,5
Erg lekkere plaat. Luistert goed weg.

avatar van Edwynn
Kiss bracht zeker een hele aardige aflevering van MTV Unplugged. Met veel enthousiasme worden naakte versies van een aantal Kissklassiekers ten beste gegeven.

Verrassend vond ik de aanwezigheid van A World Without Heroes. Van het onbegrepen The Elder. Mooi nummer en vooral in deze akoestische setting past het meer dan uitstekend.

En openen met Comin Home is ook heel aardig. Dat zijn toch nummers die we niet vaak op de setlist aantreffen.

avatar van vielip
4,5
Ik was destijds totaal verrast toen ik dit album hoorde! In positieve zin bedoel ik dan
Echt, ze spelen hier nummers die je zelden of nooit live voorbij hoort komen (Comin' home, See you tonight, Everytime I look at you, 2000 man, Plaster caster, A world without heroes en Going blind) en in deze versies klinken die nummers echt te gek!! Iedereen die beweert dat unplugged albums saai en oninteressant zijn moet deze maar eens luisteren. Absolute aanrader!!

avatar van Metal-D78
4,0
Absoluut! Ik ken eigenlijk geen betere unplugged albums. Ik vind Queensryche unplugged wellicht beter, al moet die nog uitkomen ... Alice in Chains unplugged komt in de buurt al kakt die af en toe in.

avatar van iggy
3,5
Ja man prima cd. En inderdaad ook ik was verbaast. Kiss was al jaren van mijn rader verdwenen. De band klonk fris en men had er zin in. Redelijke set list going blind sure know something enz.. Prima geluid. Maar goed dat ze p.criss niet niet alleen hebben laten drummen. Want dan was de bok vet geweest ha.

avatar van Ernie Ball
2,0
Ik vind Kiss echt wel een leuke band. Maar hier kan ik niet naar luisteren. Waarom zou je ze unplugged willen horen als ze heel goede plugged platen hebben gemaakt. Ik moet eerlijk gezegd toegeven dat ik helemaal niets met "unplugged" uitvoeringen heb, omdat ze over het algemeen niets toevoegen volgens mij. Dit vind ik persoonlijk zelfs in een, voor mij, beroerd genre, één van de mindere albums. En dat heeft er mee te maken dat Kiss het moet hebben van spektakel, vuur en energie. En dat mist hier volledig.
Sommige dingen kunnen niet..... kiss of iron maiden unplugged zijn twee van die dingen.....

avatar van vielip
4,5
Ieder z'n mening maar persoonlijk zeg ik; wat een onzin! Met deze cd bewijst Kiss juist dat ze wel degelijk zonder al die bommen en granaten kunnen. Hier wordt prima gemusiceerd! Een unplugged uitvoering hoeft voor mij ook niks aan een nummer toe te voegen. Het moet alleen bewijzen dat een nummer ook zonder alle foefjes van een studio overeind blijft staan. En dat doen deze Kiss nummers wel degelijk wat mij betreft.

avatar van Metal-D78
4,0
vielip schreef:
Het moet alleen bewijzen dat een nummer ook zonder alle foefjes van een studio overeind blijft staan. En dat doen deze Kiss nummers wel degelijk wat mij betreft.


Eens! En in die zin voegt deze cd wel wat toe aan het oeuvre van Kiss.

avatar van Ernie Ball
2,0
Maar die nummers zijn niet voor niets opgenomen met die foefjes. Die horen erbij, zijn integraal onderdeel van de nummers. En wanneer die er niet zijn, mist er dus iets aan de nummers. Als deze nummers unplugged het beste hadden geklonken, had Kiss ze wel direct unplugged opgenomen toch?
Ik houd het toch maar op de plugged versies!

avatar van vielip
4,5
Dat zeg ik; zelfs zonder die foefjes blijven de nummers dus overeind. Ik zeg ook niet dat deze versies beter zijn dan de originele trouwens. Ik weerleg alleen je opmerking dat deze versies niets toevoegen. Dat doen ze dus wel vind ik. Je geeft het zelf ook al aan; je hebt niks met unplugged albums.

avatar van Edwynn
Wat een flauwekul. De nummers blijven hier kaarsrecht overeind staan. Het materiaal is fris, het sprankelt en het is sfeervol. Wat maar aangeeft dat Kiss de kunst van het songschrijven wel degelijk beheerst.
Natuurlijk betekent dat niet dat je de originelen weg moet kieperen.

avatar van Ernie Ball
2,0
Ha ha, was ik zeker ook niet van plan!

avatar van aarrtentonny
4,0
Erg goed unplugged album van Kiss. Deze show bracht de band weer terug op de kaart en zorgde ook voor de "korte" terugkeer met de originele line-up.

avatar van Metalhead99
3,5
Weer eens beluisterd en een halve ster erbij gegeven. Dit is een erg lekkere unplugged plaat. Persoonlijke favoriet blijft toch wel de uitvoering van 2.000 Man, wat klinkt deze versie van dat nummer toch heerlijk!

avatar van iggy
3,5
Laat ik dat dan ook maar eens doen. Drie lollies is me toch te min

avatar van Funky Bookie
4,0
Lekker optreden. De heren klonken geïnspireerd en ook zonder de toeters en bellen werd er een goede show gegeven. Bruce laat horen dat ie een veel betere gitarist is dan Ace en blinkt echt uit. Ik vind 2.000 Man echt vreselijk gezongen, maar wel heel sterk gespeeld. De zang van Peter Chriss verraste mij positief, dat rauwe geluid past uitstekend in deze setting.
Verder vind ik I Still Love You heel goed gezongen.

Al met een erg lekker plaatje.

avatar van Brutus
5,0
Erg goed optreden van Kiss. Hier staat de beste versie van Beth op, wat ik een kippenvel moment vind.
Ik vind Beth in andere uitvoeringen, 1 van de slechtere nummers van Kiss.

4,5
Ben zelf nooit een Kiss fan geweest, maar in mijn jeugd wel ontzettend veel naar geluisterd. Mijn jongere broer was namelijk een groot fan en draaide zijn plaatjes op drie kwart open. In de jaren er na ben ik Kiss meer en meer gaan waarderen. Waarschijnlijk niet op de laatste plaats uit hang naar nostalgie. MTV unplugged is echter het album dat mij heeft doen inzien dat die oude knakkers wel degelijk echt goed muziek konden maken. Helaas is Kiss op de allereerste plaats verworden tot een heel dure prostituee in plaats van rockband. Alles voor de muntjes......

avatar van vielip
4,5
Ik blijf dit één van de beste unplugged albums ever vinden. Verveeld me nooit. Gooi er een halve ster bij op.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:48 uur

geplaatst: vandaag om 13:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.