Night Ranger - Somewhere in California (2011)

Label: Century Media

1. Growin' Up in California (4:25)
  2. Lay It on Me (4:36)
  3. Bye Bye Baby (Not Tonight) (4:34)
  4. Follow Your Heart (6:45)
  5. Time of Our Lives (5:15)
  6. No Time to Lose Ya (4:29)
  7. Live for Today (6:03)
  8. It's Not Over (4:34)
  9. End of the Day (4:07)
  10. Rock N' Roll Tonite (4:11)
  11. Say It with Love (5:18)
  12. L.A. No Name * (4:26)
avatar van ozwald
hé een nieuwe Night Ranger... geen live album (wat de titel doet vermoeden) maar nieuw werk!

Ben er erg benieuwd naar..

avatar van Von Helsing
Zeker het beste album van Night Ranger sinds Big Life uit 1987. De productie is lekker stevig, goede en catchy refreinen en wederom mooie gitaarharmonien en vocals. Aanrader.

avatar van ozwald
op Seven en Feeding off the Mojo vind ik alle andere cds na Big Life ook zeer goed. Zeker Neverland (vrolijk) en Hole in the Sun (hard voor Night Ranger begrippen) en wat langer geleden Man in Motion bevallen nog steeds goed.

Deze nieuwe gaat terug naar de jaren 80 sound waar ze (terecht) groot mee zijn geworden. klinkt een beetje gedateerd maar klasse spat er wel vanaf.

Hendrik68
Ben in het bezit van het verdienstelijke Big Life uit 1987 en had niet verwacht dat ze nog veel meer zouden maken. Big Life was zo ongelofelijk jaren 80 dat het nauwelijks voor te stellen is dat ze nog gewoon bestaan. Toen ik hiervan hoorde was ik wel heel benieuwd. Nou het staat als een huis en eigenlijk is dit gewoon beter dan BIg Life. Niet zo behangen meer met keyboard geluiden. Wat kaler wat meer recht toe rechtaan. De jaren 80 klinken heel duidelijk door, maar dat geeft helemaal niks. Het staat gewoon als een huis. Lekker.

avatar van Von Helsing
Heerlijke plaat. Hoewel de zomer van 2011 erg tegenvalt kun je met dit album toch de zomer in huis halen. Zou prettig zijn als Night Ranger volgend jaar eens op Graspop zou staan.

avatar van vielip
Een geweldig album van Night Ranger! Hole in the sun vond ik z'n momenten hebben maar ik miste toch een beetje de typische Night Ranger elementen. Dat is op deze allemaal dik in orde. Geweldige refreinen en heerlijke melodieën voorzien van de gitaarsolo's waar ze bekend om staan. Heb laatst het genoegen gehad om ze dan eindelijk eens live te zien. Daar speelden ze het nummer Growin' up in California van dit album en dat rockte als een tiet!! Zoals de titel al aangeeft; echt de perfecte muziek om te cruisen op een mooie zomer dag

avatar van ozwald
met Journey en Foreigner?

Lucky you..

avatar van vielip
Jep, die waren er ook (en moesten het overigens behoorlijk afleggen tegen Night Ranger maar dat terzijde!). Was het Rock The Nation festival met verder o.a. nog Saga, FM, Thin Lizzy, Stryper, HEAT en Kansas. Geen onaardig uitje om het maar voorzichtig uit te drukken

avatar van ozwald
zeker niet misselijk. Vond foreigner op Graspop (zelfde weekend vlgs mij) wel overtuigend. Journey helaas wat minder en de Belgen hadden Night Ranger helaas niet geprogrammeerd. Komt trouwens niet vaak voor dat ze Europa aandoen vlgs mij.

avatar van vielip
Nee klopt. De laatste keer dat Night Ranger in Europa had gespeeld was 1985!!!!!! Toen stonden ze o.a. op Rock am Ring. Hopelijk hebben ze door dat ze nog lang niet vergeten zijn in Europa en ze terugkeren voor meer eigen shows. Hebben wel meer bands gehad de laatste 10 jaar. Y&T en Tesla schieten me als eerste te binnen.

avatar van ozwald
Ja, die zijn inmiddels niet meer weg te slaan

avatar van vielip
Ja dat is misschien ook weer wat teveel van het goede. Dat hoeft voor mij ook weer niet. Maar ja, komen ze eindelijk eens naar Europa, gaan we zitten klagen
Maar even terugkomen op Night Ranger; ze speelden echt superstrak! En ook met een bevlogenheid waar je echt helemaal blij van werd
Ik was wat sceptisch vooraf aangezien Jeff Watson er niet meer bij is en hij toch wel belangrijk was in combinatie met Brad Gillis. Bleek totaal onterecht! Nieuwe gitarist Joel Hoekstra vult Gillis net zo goed aan als Watson dat deed. Was echt één van de hoogtepunten qua concerten wat mij betreft dit jaar!

avatar van Psykootje
Geweldige plaat , waanzinnig goed gewoon !!!
En dan nog in Europa , met Journey en Foreigner ???? Zou het dan nog goed komen ??

Ozric Spacefolk
Geen idee wie Joel Hoekstra is, maar het is een geslaagd huwelijk met Jack Blades, Brad Gillis en Kelly Keagy.

Wat een energie en enthousiasme spat er van de plaat.

Hoe oud zijn deze oude rockers?!? Want ze kunnen het nog prima.

avatar van vielip
Joel Hoekstra is een veelgevraagd sessiemuzikant/gitarist. Hij speelt o.a. in de succesvolle Broadway musical Rock of Ages. Hij past inderdaad prima bij Gillis. Iets waar ik vooraf m'n twijfels over had aangezien het duo Watson/Gillis zo goed op elkaar ingespeeld was. Eerlijk gezegd hoor ik het niet dat het een andere gitarist is. Dat kun je normaal gesproken bestempelen als 'jammer dat hij geen eigen draai en stijl inbrengt'. In het geval Night Ranger vind ik het niet zo heel erg moet ik bekennen.

avatar van Ducoz
Wel een lelijke cover

Ducoz schreef:
Wel een lelijke cover

Dat was je review?!?

avatar van Ducoz
Nee, nog geen noot van de plaat gehoord
Dus wellicht komt dat ooit nog

Ozric Spacefolk
Doe je best, zou ik zeggen. Ik zie dat wel een voorliefde hebt voor ouderwetse rock.

avatar van vielip
De cover is zeker niet best. Maar ja, daar had Night Ranger altijd al een handje van...Laat je echter niet in de luren leggen! De muziek is te gek en ik moet me erg vergissen als jij er niks aan vindt!

avatar van Metalhead99
Ruim de helft van de Night Ranger albums hebben lelijke covers als je het mij vraagt. Dat heeft mij er echter nooit van weerhouden om hun albums te beluisteren. Ook al is de buitenkant dan vaak niet zo fraai, vaak is de muziek prima.
Zo ook weer deze Somewhere in California die lekker stevig begint met het Growin' Up in California en misschien wel het nummer met het grootste meezinggehalte tot nu toe: Time of Our Lives. Night Ranger bewijst met dit album maar weer dat ze de tand des tijds makkelijk kunnen doorstaan.