Merzbow - Batztoutai with Material Gadgets (1993)

Alternatieve titel: De-Composed Works 1985-86

Japan
Avant-Garde / Electronic
Label: RRR

1. Uluk Constitution (2:50)
  2. This Dying Toad Become Forth with Coal for Colour Black (6:12)
  3. One Eyed Metal (7:47)
  4. Batztoutai - the Nightingale's Song (14:37)
  5. Intermission (1:26)
  6. Junk Dahkini (1:24)
  7. Gothol Exodomy (25:32)
  8. Wild Animal & Polythedral Garden (16:32)
  9. Agni Hotra Loop 1 (0:24)
  10. Fireploof Enema 1 (3:23)
  11. Arbeltus Magnus Mix 1 (6:22)
  12. Arbeltus Magnus Mix 2 (2:02)
  13. Sado Feedback Loop (4:08)
  14. Agni Hotra Loop 2 (1:59)
  15. Agni Hotra Loop 3 (1:16)
  16. Agni Hotra Loop 4 (1:27)
  17. Agni Hotra Loop 5 (2:36)
  18. Asagaya Field Recording (4:12)
  19. Strange Orange (2:43)
  20. Strange Orange 2 (2:47)
  21. Micon Dick (7:26)
  22. Fireploof Enema 2 (1:54)
  23. Industrial Pollusion 2 (6:23)
  24. Electric Tatara (1:27)
  25. Karl-Marx Is Sutra (1:26)
  26. De-Soundtracks 1 (7:50)
sxesven
Ik ben nogal gesteld op mijn platencollectie, dus ben vanzelfsprekend nogal voorzichtig met mijn CD's en LP's. Masami Akita kan het allemaal wat minder schelen: voor deze plaat gooide hij zijn collectie liefdevol over de vloer en maakt er vervolgens muzikale pulp van zoals de Fransen hun wijn uit de druiven persen: goed stampend. Dit met een alleszins geweldig resultaat. Flarden volksmuziek, kinderliedjes en andersoortige obscure geluidssamples vliegen voorbij, onderwijl geplaagd door wat plakken distortie en krakende loops. Batztoutai laat eens te meer zien waarom Merzbow heer en meester van de noise is (of tja, was misschien): geniale plaat met ruim twee uur herrie van de bovenste plank. Muzikaal doet dit verder hier en daar wat aan Violent Onsen Geisha denken, die er ook een handje van heeft de vreemdste samples door zijn ruisbrij te werken. Waar dat echter lang niet altijd goed uitwerkt (en waar het vaak iets té absurdistisch komisch is) laat Akita zien hoe het wel moet. Geweldig dus, ook voor beginners, want slechts bij vlagen wat harsh. 4*

Sietse
goed omschreven..

ben het met je eens. fijne release.

jeko
Krijg deze cd één dezer dagen binnen.

jeko
Topstuk uit de Merzbow colagekunst!

NOISE TERROR
Ten eerste wil ik zeggen dat dit één van de beste cd's is die ik heb gehoord tot nu toe. Wat Merzbow hier doet is niet uit te leggen m.i.
Vanaf het begin word je meteen meegezogen in een wervelwind van herrie met hier en daar een korte rustpauze. De tweede cd is bij mij trouwens ingedeeld in 2 nummers, wat het werk ten goede komt, je wordt amper 6 secondes met rust gelaten (op het eind van track 1).

Ten tweede: heeft iemand, net als ik, een andere hoes bij deze 2-disk ontvangen? Ik heb namelijk een zwart kartonnen hoesje in single-formaat, met hierom een geel papier met zwarte opdruk.
Dit papieren printje moest ik dus aan de bovenkant opensnijden om bij de cd's te komen (heb 'em er inmiddels afgehaald uit nieuwschierigheid, want achter deze opdruk staat een print op het karton en ook van het gele papier staat een tekst over Surcliffe Jugend) Niet zo belangerijk denk ik maar mijn hoesje is dus wel naar de ***.

Tweede luisterbeurt voor mij deze en meteen ga ik hem verhogen naar 5*

sxesven
Er zijn zo'n 500 edities van deze plaat, dus grote kan dat je een andere hoes hebt inderdaad. Elke keer als 'ie op is drukt RRR weer een stapel bij. Heb zelf een blauw hoesje.

NOISE TERROR schreef:

Heb dezelfde versie die jij beschrijft moest hem ook opensnijden maar heb hem verder intakt gelaten!
Toevallig dit weekend weer eens gedraaid en zeer genoten.

jeko
Cd 2, de tweede track vanaf de 50ste minuut ongeveer, volgens mij is dat Electric Tatara (beetje vaag die tracklist), is zo briljant!