CSS - La Liberacion (2011)

Brazilië

12. Tutti Frutti Fake *
  13. Cats *
avatar van midnight boom
1,0
Het Braziliaanse CSS kwam in 2006 met een aanstekelijk en fris debuutalbum (Cansei de Ser Sexy). De heerlijke combinatie tussen pop en dance was ontzettend fijn. De formule leek even van goud. Maar met Donkey (2008) klonk het al als meer van hetzelfde waarbij de goede ideeën ontbraken. Zal de band dit met La Liberacion nog recht kunnen zetten? uh... nee. Donkey was een meesterwerk vergeleken met La Liberacion.

La Liberacion is niet het gedroomde derde album van CSS. De daalende lijn van Donkey wordt rap voortgezet. La Libaracion staat vol met slechte nummers. Elf nietszeggende en inspiratieloze nummers is echt teveel van het goeden. Bijna vals gezongen zangpartijen, deprimerend vrolijk klinkende synthesizers en een slecht geproduceerd boel. Het geheel klinkt behoorlijk chaotisch. Dieptepunten? Ik zal er maar niet aan beginnen. Hoogtepunten blijven al helemaal uit. Ah toe nou Daan, een lichtpuntje dan? nou vooruit dan de blazers in afsluiter Fuck Everything zijn leuk. Dit zorgt ervoor dat het nummer overeind blijft, en toch nog redelijk aardig is. De band maakt(e) feestmuziek en live was het een feestband. Van Css moet je vrolijk worden. Ik probeer La Liberacion goed te vinden maar het lukt niet, de nummers irriteren tot op het bod en ik wordt er nog niet bijna vrolijk van. Ik vind het lullig om een leuke en sympathieke band als CSS af te kraken maar... ik moet eerlijk wezen. Soms is de waarheid hard. Ik kan in de conclusie dan ook kort wezen: dit album had beter niet gemaakt kunnen worden...

van: http://daanmuziek.blogspot....

avatar van AstroStart
Deels ben ik het met je eens, Midnight Bloom. CSS is haar creativiteit verloren. Maar de gemiddelde CSS-fan kan dit album denk ik wel waarderen. Niets nieuws onder de zon, maar zeker niet slecht.

avatar van pukster
Deze cd is zeker niet zo slecht als veel mensen doen geloven. Het is eigenlijk wel een grappig album.

avatar van pukster
Stem verhoogd naar vier sterren. Album wordt alleen maar leuker.

rabbit
Dit album krijgt in het algemeen niet zulke goede kritieken maar mocht 'Hit me like a rock' een voorbode zijn voor de rest van 'La Liberacion', dan zijn die onverdiend. Qua sound vergelijkbaar met The Tough Alliance en Saint Etienne. Een verdomd catchy popnummer, met een knipoog naar reggae.