Paul Owens and the Capital City Star Singers - Jesus Is on the Mainline (1973)

1 stem

Soul
Label: Songbird

1. Jesus Is on the Mainline
  2. Run On (See What the End's Gonna Be)
  3. Going on in His Name
  8. What He's Done for Me
  9. He Saved My Soul
  10. I'll Fly Away
avatar van Angelo
Onvervalste rhythm en bovenal blues met religieuze songteksten. Zowel Paul Owens als The Capital City Star Singers hebben nogal krachtige vocalen, waardoor het niet altijd even plezierig is om naar dit album te luisteren. Er wordt -zoals wel vaker bij gospels- nogal wat afgeschreeuwd bijv. op You can’t beat God giving, en dat maakt dit album an sich een lange rit. Aan de andere kant zijn er ook rustige nummers op dit album te vinden zoals bijvoorbeeld I’ll be free, maar die zorgen bij vlagen ook voor de nodige gaap-momenten. Toch staan er hier en daar fijne nummers op, met als hoogtepunt Going in his name. Ook het funky Generation gap is op momenten zeker te pruimen, al komt dat ook vanwege lekkere baslijn die in dat nummer verwerkt is. Ook What’s he’s done for me is best een aangenaam nummer, qua instrumentatie gaat het haast richting zware funk! Tevens erg funky en het laatste mooie, memorabele moment op dit album is afsluiter I'll fly away. Verder is het als geheel weinig imponerend. 't Materiaal is te zwak, de teksten te religieus (al is dat natuurlijk niet vreemd), en de vocalen te zeikerig.