Immaculate - Atheist Crusade (2010)

Zweden
Label: Stormspell

1. Cross of Nero (5:18)
  2. Thrashark (4:48)
  3. The Immaculate Dead (4:50)
  4. Sanity's Eclipse / Steel of the Missionary (8:39)
  5. Atheist Crusade (8:42)
  6. Thrash Metal Avenger (3:46)
  7. The Apparition (5:48)
  8. Gutterthrash (5:12)
avatar van Kronos
Lekker speed metal album in jaren tachtig stijl, met supersnelle riffs en erg hoge zangstem. Debuut van Toxik komt als referentie nog het dichtst in de buurt denk ik.

The Apparition is een Fates Warning cover. Leuk, maar voegt verder weinig toe.

avatar van RuudC
Zonder meer getalenteerde muzikanten. Een zanger die geweldig kan gillen. Maar wat schiet deze band zichzelf in de voet door alles zo snel en rommelig mogelijk in te spelen. Jammer dat stijl hier meer aandacht krijgt dan inhoud. Dit had echt veel beter kunnen zijn.

avatar van RuudC
Twee en een half jaar later weer aan de beurt. Waar ik eerder wat negatief was over het rommelige spel, moet ik bekennen dat het over de koptelefoon een heel stuk beter bevalt. Ja het is nog steeds wel wat rommelig, maar ik denk dat een betere productie dat probleem voor een goed deel had kunnen verhelpen. Op andere momenten willen de heren echt wel te snel spelen. Immaculate heeft een paar nummers nodig om op gang te komen, want vanaf The Immaculate Dead gooien de Zweden er meer variaties in en worden er zelfs wat rustpunten ingelast. Sanity's Eclipse / Steel of the Missionary en de titeltrack zijn dan toch wel vrij knappe songs en de Fates Warning cover mag er absoluut wezen. Vooral dan valt op dat deze zanger wel echt goed is. Jammer dat de boel al stil ligt sinds de release van dit album, want met een beetje progressie had dit stel ver kunnen komen.

Tussenstand:
1. Donor - Triangle Of The Lost 4,5*