Welcome to the Great Outdoors EP (2011)

1 stem

6. Shaz Illyork - Die Dreaming
  7. Action Bronson en Shaz Illyork - German Engineering
  8. Action Bronson - Imported Goods
Rene1979
De nieuwste Chopped Herring release. Al deze rappers komen uit New York en worden gezien als de talenten van nu. De plaat moet nog op mijn deurmat verschijnen, maar kan wel al zeggen dat ik na het luisteren van de clips redelijk positief ben. Meyhem Lauren is wel de minste van het stel, maar verder klinken de clips meer dan prima. De plaat komt uit als limited edition 350 stuks. Waarvan de eerste 75 op geel vinyl zullen zijn en de tweede 75 op blauw vinyl Dit als ode aan de metrolijnen die van Manhattan naar Queens rijden. De andere 200 zullen op zwart vinyl worden geperst. Ik was een van de gelukkige die een kleurtje zal krijgen

avatar van bennerd
Ik vond Meyhem Lauren juist altijd opvallend goed op Action Bronsons Dr. Lecter. Ben benieuwd naar deze.

Rene1979
Hij is echt goed! Heerlijke plaat! Lekkere newschool Hip hop met een Boom Bap Sound!

Rene1979
Merk dat ik elk nummer heerlijk vind. Blijf m luisteren. Ik denk dat dit een plaat is die zowel voor underground als mainstream liefhebbers geschikt is.

avatar van bennerd
Meyhem Lauren op Typhoon Rap Doet me zelfs bijna denken aan Celph Titled qua delivery.

Edit: Ok, net de volledige EP beluisterd. Mijn conclusie: matige EP met enkele degelijke tracks, maar ik zal het waarschijnlijk niet veel meer in zijn volledigheid opleggen.

Shaz Illyork vind ik nergens echt de moeite waard. Meyhem Lauren is op Queens enorm saai, maar op Makin' Stacks en vooral Typhoon Rap is hij wel weer de moeite waard. Action Bronson is misschien niet de meest getalenteerde van de drie, maar hij ligt mij wel het meest. Hij weet door zijn interessante flow en speciaal stemgeluid iedere beat naar zijn hand te leggen. Imported Goods is niet zijn beste nummer en op Typhoon Rap wordt hij eruit geknikkerd door Lauren, maar Dance Song en zijn bijdrage op German Engineering zijn wel weer erg sterk.

Het valt me bij het beluisteren van deze EP trouwens op dat het boom bap-geluid mij minder en minder begint te liggen.