Solomon Burke - Make Do with What You Got (2005)

Soul
Label: Sony

1. I Need Your Love in My Life (4:20)
  2. What Good Am I? (3:40)
  3. It Makes No Difference (5:27)
  4. Let Somebody Love Me (4:29)
  5. After All These Years (4:38)
  6. Fading Footsteps (3:59)
  7. At the Crossroads (4:58)
  8. I Got the Blues (4:12)
  9. Make Do with What You Got (4:34)
  10. Wealth Won't Save Your Soul (3:58)
avatar van bertus99
Heeft niemand dit album beluisterd, na het grote succes van zijn voorganger Don't give up on me?
Deze is een uitstekend vervolg. De iets te stevige uitvoering van I need your love in my life vond ik nog niet zo'n goeie start, maar daarna is het weer heerlijk jammeren en klagen over alle leed in het leven en speciaal de liefde. Dylan's What good am I is daar heel geschikt voor. It make no difference ook natuurlijk. Topper vind ik persoonlijk dat heerlijk zwelgen in eenzaamheid van Let somebody love me....
En het slot van de preek mogen we allemaal op onze voordeur spijkeren: Wealth won't save your soul. Zo is het maar net.

EVANSHEWSON
bedankt voor deze tip, bertus99. Het vorige Solomon Burke heb ik inderdaad, dit hier kende ik niet echt, misschien eens kijken of het goedkoop ergens te vinden is...

avatar van bertus99
graag gedaan Evanshewson. Ik denk dat ik me ook maar eens in het oude werk van Burke ga verdiepen. Van voor don't give up, bedoel ik. Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik van daarvoor niks ken van deze reus

avatar van bertus99
Heb hem weer op mijn koptelefoon beluisterd. Dit is een plaat die steeds beter wordt. Wat zingt de enorme man hier geweldig en wat is zijn band goed op dreef toch. I got the blues, Let somebody love me, Wealth wo't save your soul,At the crossroads. Het komt allemaal uit z'n tenen. Ik ga onvermijdelijk richting 5 sterren, eerst maar eens naar 4,5

avatar van heartofsoul
Sterk album, dat alleen de pech heeft dat het de fenomenale voorganger van drie jaar daarvoor ("Don't Give Up On Me") niet doet vergeten. Dát album werd sprankelend en verrassend geproduceerd door Joe Henry, terwijl hier de productie in handen was van Don Was en dus meer mainstream klinkt.
Dat neemt evenwel niet weg dat ik er, vanaf het moment van verschijnen (ik kocht het album een week na de releasedatum) weg van was. Burke, die hier nog erg goed bij stem is, vertolkt (evenals op de geroemde voorganger) allerlei door anderen geschreven nummers, en dat doet hij zeer overtuigend. Verder zijn de begeleidende musici erg goed bezig, zoals bijvoorbeeld de uitstekende gitarist Ray Parker Jr. (die ik kende van zijn mooie hit "You Can't Change That" maar die overigens een indrukwekkende staat van dienst heeft).

Een paar nummers springen er voor mij uit. Dat zijn de erg mooie vertolking van Dylan's What Good Am I ? en At the Crossroads van Van Morrison (met lekkere pedal steel van Robby Turner, die overigens op heel veel opnames als sessiemuzikant te horen is). Ook het titelnummer en Wealth Won't Save our Soul van Hank Williams vind ik erg mooi; een zwak nummer heb ik niet kunnen ontdekken op dit fijne album.