Le Orme - La Via della Seta (2011)

Italiƫ
Label: Ice

1. L'Alba di Eurasia (2:03)
  2. Il Romanzo di Alessandro (2:56)
  3. Verso Sud (3:14)
  4. Mondi Che Si Cercano (3:16)
  5. Verso Sud (Ripresa) (1:21)
  6. Una Donna (1:38)
  7. 29457, L'Asteroide di Marco Polo (1:08)
  8. Serinde (4:25)
  9. Incontro dei Popoli (4:55)
  10. La Prima Melodia (5:33)
  11. Xi'an - Venezia - Roma (4:36)
  12. La Via della Seta (6:05)
avatar van Svendra
Een gemiddeld progalbum bevat een handvol geslaagde melodieën, La Via della Seta staat er vol mee. Thema's die zo mooi zijn dat ze uren later nog in je hoofd klinken. Ook fraai is het klassieke pianospel, bijvoorbeeld in het instrumentale Mondi Che Si Cercano.

Zanger Aldo Tagliapietra heeft de band verlaten en is vervangen door Davide 'Jimmy' Spitaleri, afkomstig van Metamorfosi (mij nog onbekend). Een gouden wissel. Luister naar zijn 'belcanto' in Verso Sud en Incontro dei Popoli: prachtig. De muziek is heel verzorgd en natuurlijk, alsof het zo moest zijn en niet anders.

Mijn favoriete progplaat van 2011 tot nu toe.

avatar van Brunniepoo
Grote klasse dit album, zeker een van de beste van dit jaar.

Als ik heel eerlijk ben dan vind ik deze plaat overigens beter dan hun klassiekers uit de jaren '70. Ben dan ook erg benieuwd naar de voorganger.

avatar van Broem
Prachtalbum van deze Italiaanse veteranen. Lang over gedaan om eens aan te beginnen. Geen spijt. Prachtige melodieën die instrumentaal kloppen en lekker 'spannend' zijn. Band gaat ver terug in de tijd met haar discografie. Dat wordt weer spitten.