Asva - Presences of Absences (2011)

Label: Important

1. Bomb in That Suitcase
  2. Birds
  3. Presences of Absences
  4. New World Order Rising
Grappig dat stukje aan het einde van het derde nummer. Dat ken ik uit dit dance-nummer van begin dit jaar:
YouTube - Telonius - I Do Komt oorspronkelijk hier vandaan lijkt het: http://www.theasc.biz/GALLEON_SYNOPSIS_files/WHO%20IS%20LADY%20MACBETH%20SCRIPT.htm

Dat derde nummer is trouwens wel heel erg mooi. Deed me een beetje aan Barn Owl denken. Ik ga de rest van het album ook eens opzoeken.

avatar van Joy4ever
herman schreef:
Dat derde nummer is trouwens wel heel erg mooi.
herman die enthousiast is over een metalplaat

What You Don't Know Is Frontier vond ik erg fraai dus ik ga deze nieuwe Asva absoluut eens beluisteren. De score tot zover, al zijn het twee stemmen, maken me erg benieuwd.

avatar van Joy4ever
Correctie: met metal heeft dit niets meer te maken. Op het vorige album trokken de heren van Asva nog een metalen muur op en lieten je na afloop ontredderd achter. De switch die ze nu hebben gemaakt had van mij niet gehoeven.

avatar van essence
Sober, maar heel diep en emotioneel werkstuk dat bulkt van de sfeer.
Het is even wennen maar wat een kracht komt van deze muziek uit! Het is allemaal simpel op het eerste gehoor, maar het is alsof je naar een kunstwerk luistert dat langzaam vorm aanneemt.
De dronerige orgel maakt het hypnotiserend, de zang kruipt onder je huid.
Sterk ,heel sterk vind ik dit.

Het heeft op het eerste gehoor niets met metal te maken, maar tóch vind ik raakpunten met (post)metal. De dreiging, het geluid dat plots openbarst door drum of gitaar, ...Ook het slepende karakter van de muziek heeft iets van doom metal.

avatar van trebremmit
Ik vind het ook gewoon onder metal vallen, zeker geen avant-garde zoals er nu staat.
Drone/Doom metal zoals essence al zei.

avatar van robbizzel
Ik vind dit echt een heerlijke plaat, wat mij betreft 1 van de betere in het drone/metal genre. De samenwerking met Toby Driver ( Kayo Dot ) heeft ook zeker een positieve uitwerking op deze plaat.