Isaac Hayes - Greatest Hit Singles (1991)

Soul
Label: Stax

1. By the Time I Get to Phoenix (7:02)
  2. Walk on By (4:32)
  3. I Stand Accused (3:59)
  4. Look of Love (3:18)
  5. Never Can Say Goodbye (3:32)
  6. Theme from Shaft (3:15)
  7. Do Your Thing (3:16)
  8. Let's Stay Together (3:32)
  9. Ain't That Loving You (For More Reasons Than One) (4:22)
  10. Theme from "The Men" (4:00)
  11. (If Loving You Is Wrong) I Don't Want to Be Right (4:45)
  12. Joy, Part 1 (4:35)
avatar van lebowski
Isaac Hayes heeft de wereld een aantal onsterfelijke nummers geschonken, waarvan ik persoonlijk Do Your Thing kies als de beste. Zwarte Muziek met hoofdletters! Jammer dat het zo'n Scientology-dweper is geworden. Niettemin: 4*.

avatar van indana
Het sterkste nummer (en het meest bekende?) blijf ik toch echt Theme from Shaft vinden. Erg fraai. Bij de rest dreig ik ernstig in slaap te vallen.

avatar van c-moon
indana schreef:

Hier nog een fan van "Theme from Shaft", maar het hele Shaft-album vind ik trouwens geweldig. "Do Your Thing" staat er trouwens ook op..

EVANSHEWSON
lebowski schreef:

Een religie-idioot ? aha, nog maar ééntje. Mel Gibson heeft gezelschap, als is die dan misschien lid van een ander devoot clubje ??? Van de religieuze winkel koop in namelijk NIETS;

maarreuh : Vind Theme From Shaft ook wel stukken boven de rest uitsteken van deze soulgigant hoor!

Enne : er zijn betere en completere compilaties van Isaac Hayes.

avatar van Reijersen
EVANSHEWSON schreef:

Enne : er zijn betere en completere compilaties van Isaac Hayes.

Waaronder deze .

Je moet natuurlijk Walk On By en By the Time I Get to Phoenix ook niet als topnummers vergeten.

avatar van Reijersen
Toch ietwat karige compilatie, maar de grote hits staan er wel op. Luister dan toch liever naar het completere Ultimate Hayes.

avatar van musician
Ik vind dit toch wel erg fraai.

Misschien is het verkeerd van mij om te denken, maar ik vind dit juist een prima compilatie van Hayes, een sympatieke lengte om in één keer uit te zitten en de meeste nummers zijn geweldig.

Het is smaakvol gedaan, 24-bit geremasterd, mooi hoesje en boekje, ik hoef geen studio-album (meer) van Isaac Hayes: hier kan ik mee leven. Tenzij iemand anders mij nog weet te overtuigen van het tegendeel.

Ik vind Theme from Shaft één van de pareltjes, één van de kronen in het oeuvre van de soulmuziek. Van zeldzame klasse. Never can say goodbye, Walk on by, Let's stay together en If loving you is wrong volgen op enigszins gepaste afstand.

Het is misschien érg veel mooie soul, er ligt alleen wat minder emotie aan de muziek ten grondslag. Een ingredient dat je bij leeftijdsgenoten als Marvin Gaye (What's going on) en Stevie Wonder (Innervisions) meer terug vind in hun muziek.

Maar voor het overige wil ik deze samengevoegde nummers een prima keuze noemen.