Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine - Enhanced Methods of Questioning (2011)

Punk
Label: Alternative Tentacles

1. Dot Com Monte Carlo (3:41)
  2. The Cells That Will Not Die (4:41)
  3. Victory Stinks (4:02)
  4. Invasion of the Mind Snatchers (5:03)
  5. Miracle Penis Highway (7:38)
  6. Metamorphosis Exploration on Deviation Street Jam * (18:23)
avatar van platedraaier
Ik spring niet gauw meer een gat in de lucht, maar toen ik vanavond deze EP in de brievenbus vond, was ik toch wel erg blij

Leftovers van de vorige cd? Nou, dit is bijna niet te geloven, want ik vind dit beter dan de vorige cd. Veel diepgang, lekker hard en een aantal fijne gitaar noiserock invloeden.
Zeer aan te bevelen plaatje dit. Het beste dat ik van Biafra in 20 jaar gehoord heb.
De bijgeleverde uiklapbare poster met teksten is ook heel erg 80`s. Zo`n foto collage met vanalles en nog wat aan geweldige quotes. heerlijk.

Het verborgen laatste nummer "Metamorphosis Exploration On Deviation Street Jam." is een cover van de "Deviants". Een anarchistische band uit de jaren 1967 - 1969 uit Engeland. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het gevolg is dat ook de drie cd`s van deDeviants inmiddels onderweg zijn.
Ook aan te raden dus, maar daarover bij de betreffende albums later meer.

Het laatste nummer: "Miracle Penus Highway" bestaat dus uit die 2 nummers en de EP duurt dus eigenlijk ruim 50 minuten. Nu had ik daar een correctie over ingestuurd, maar om de één of andere reden is die er weer af gehaald.
Al met al zeker waar voor je geld.
Dus een ieder die de Dead Kennedys of Jello Biafra kan waarderen, kan ik deze cd zeker aanraden. Dit is dus ook eindelijk eens een fulltime band en dat kun je duidelijk horen.

En 2 augustus staan ze in de melkweg.