Nick Lowe - The Old Magic (2011)

Label: Proper

1. Stoplight Roses (3:28)
  2. Checkout Time (2:52)
  3. House for Sale (3:41)
  4. Sensitive Man (2:52)
  5. I Read a Lot (3:17)
  6. Shame on the Rain (2:24)
  7. Restless Feeling (2:40)
  8. The Poisoned Rose (4:46)
  9. Somebody Cares for Me (2:50)
  10. You Don't Know Me at All (3:06)
  11. 'Til the Real Thing Comes Along (3:25)
ThereThere
een prachtig album, wederom. Ben wel heel benieuwd welke bijdrage Ron Sexsmith heeft geleverd.

avatar van Shangri-la
Inderdaad, Nick Lowe blijft maar mooie platen leveren en staat garant voor kwaliteit. Zo mooi worden ze nog zelden gemaakt.

avatar van pintjebier
10 februari live in Brugge, met band. Een liveconcert van Nick Lowe is altijd een speciale belevenis. Dit nieuwe album zal ruimschoots aan bod komen, oud materiaal ook. Komt dat zien!

BobbieMarley
Restless feeling

avatar van UrbainAlpain
Het mocht voor mij iets meer zijn. Geen slecht album maar wel erg gezapig allemaal. Het aanzwengelende orgeltje op 'Somebody cares for me' gaf even hoop maar na amper 25sec legt het zich te rusten. Geen nieuwe 'Half a boy and half a man'... Misschien ben ik tè veel verknocht aan zijn oudere nummers om dit nieuw materiaal volledig te kunnen smaken.
Ga vrijdag naar Brugge kijken en hopelijk krijgen we dan een mix van oud en nieuw.

avatar van Juveniles
ik zag dat Nick nieuw werk heeft uitgebracht, dat is erg goed nieuws; weliswaar 3 nrs maar met zijn leeftijd is dat vergeven. Vervolgens eerder werk van hem opgesnord. Zijn albums blijven tijdloos relaxed en heerlijk romantisch rond de heup wiegend zoals de dame op de cover van The Old Magic. Het hier eerder gememoreerde Restless Feeling, hoe simpel kan het zijn. I Read a Lot of Shame on the Rain, Lowe weet het allemaal wonderschoon terug te brengen tot de essentie. En toch een halfje omlaag naar 4 sterren: het verschil met Dig My Mood -zijn magnum opus- moet er wel zijn.