Ro Halfhide - #MalaysiaStyle (2011)

Pop / Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Be a Shining Star (2:57)
  2. Swan Heart (2:19)
  3. Sea of Pain (3:00)
  4. Rise Up & Start Singing (2:35)
  5. Who Don't Like That God? (4:30)
  6. Hold Me Tight (3:00)
  7. Ease Away (2:44)
  8. Take Me to Your Hotel, Johnny (3:05)
avatar van Slowgaze
Ro Halfhide is bekend als drummer bij en producer van de laatste plaat van Lucky Fonz III, waarop zijn productie uitstekend klinkt. Ook heeft meneer veel voor het Amsterdam Songwriters Guild gedaan, plus de laatste No Ninja Am I, wat overigens een kutplaat was, excusez le mot.

Zijn solo-debuut (via bandcamp te downloaden) is echter van het type "Ik kan wel doen alsof ik Bob Dylan ben, maar laat ik maar zoveel genres proberen", a la de onvolprezen mede-hometaper Blimey!, dus één voor één iets aanpakken, niet dat eclectische van Beck.

Dit levert naast een heel fijn folkliedje ("Easy Away", dat best lo-fi klinkt), electropop met (dwars)fluiten op, naast nog wat reggae en country. Coherent? Nee joh, maar wel charmant. Een leuke plaat is het echter wel en hij is gratis, dus eens gek en probeer het eens uit.