deze uit Asbury Park, New Jersey afkomstige band werd geformeerd door John Lyon aka Southside Johnny en Stevie Van Zandt aka Little Steven. hun muziek werd wel de "New Jersey Sound" genoemd ofwel pittige, stevige r&b met rock en soul invloeden, waarbij er een prominente rol is weggelegd voor de blazerssectie.
er is een duidelijke connectie met de muziek van Bruce Springsteen en de E-Street band. de leden van die band speelden regelmatig mee in The Asbury Jukes, zoals ook Jon Bon Jovi en vele anderen dat deden.
op dit album staan een 3-tal nummers (4,6 en

van Bruce Springsteen waarvan "Trapped Again" co-written plus 6 nummers van arrangeur, gitarist, producer Steven Van Zandt.
de up-tempo opener "Got to Be a Better Way Home" zet meteen de toon voor dit album waar de energie vanaf spat, hoewel je de soulvolle ballad "Hearts of Stone" en de afsluiter "Light Don't Shine" rustpunten kan noemen.
heb de band ooit live mogen meemaken tijdens een concert in zaal Lantaren/'t Venster Rotterdam waar veel songs van dit album voorbij kwamen. herinner me bandleider Southside Johnny als een charismatische frontman/show man. wat betreft de opmerking van
Teacher hierboven was de man voor zover ik weet i.t.t. de politiek geëngageerde Little Steven vooral een entertainer die met zijn band de mensen graag liet dansen en de zaal volledig plat speelde.
Bruce Springsteen die ook een sterke connectie heeft met de muziek van r&b/rock zanger Gary U.S. Bonds was fan van de groep en leverde aan diverse albums bijdragen.
"Hearts of Stone" kun je gerust een klassieker noemen. veel beter dan dit zou het niet worden. de band bleef nog lange tijd in steeds wisselende bezettingen optreden, maar de 77-jarige John Lyon is inmiddels met pensioen en treedt niet meer op.
Album werd geproduceerd door Stevie Van Zandt
Recorded at Secret Sound Studios, NYC, New York
de band ten tijde van dit album:
Southside Johnny: lead vocals
Billy Rush: lead guitar, rhythm guitar
Kevin Kavanaugh: keyboards
Alan Berger: bass
Max Weinberg: drums
Stevie Van Zandt: vocals, rhythm guitar, lead guitar (track 4)
plus een blazerssectie (baritone & tenor saxofoon, trombone, trompet)