Readymade FC - Babilonia (2006)

Frankrijk

met Feist

4. Not (3:57)
  5. Slide (2:24)

met Yael Naïm

6. Simple Appareil (3:36)
  7. A Fire in the Forest (5:05)

met David Sylvian

8. Cirkus Interlude (0:40)
  9. Time Machine (3:48)
  10. The Only One (3:08)

met Yael Naïm

11. If So, What? (2:08)
  12. The Last Time (4:12)
  13. Didi (1:26)
Deze plaat op prachtige dubbel lp. Geen idee waar ik het heb gekocht, maar niet al te duur (12 euro). Ik heb het album gekocht vanwege de gastzangers (essen) met Feist, Yael Naïm en David Sylvain. Het genre is electronic, maar ik vind dat redelijk verwarrend. In een recensie zag ik een legendarisch folk/pop album. Readymade (FC) is dj, producer, muzikant Jean Philippe Verdin, ook bekend van reclame tunes. Het is een heel aparte plaat. Je kunt er niet zomaar een genre opplakken. Folk, pop elecytonica , het komt allemaal langs. Cirkus is een prachtig , wat loom begin. Zit prachtig in elkaar. Ook Bare Feet is mooi om dan het eerte nummer met gastmuzikant Feist. De volgende kant heeft het nummer met Yael Naím , bijzonder sfeervol. Nummer 6 is dan weer een heerlijk relaxed ongecompliceerd nummer.
Op de tweede langspeelplaat is het nummer met David Sylvain, ook als single uitgebracht. Een beetje Yann Tiersen achtig met de karakteristieke stem van David Sylvain. Ik waan me weer in 'Brilliant Trees'.
Dit is het enige album van Readymade (FC). Er is ook nog een andere band met dezelfde naam, een Canadese band met shoegaze.
In ieder geval is dit album een heerlijk album op de rand van pop, avant garde, trip hop en nog wat andere invloeden.
Ee vergeten pareltje, ik denk het wel. Zeker de moeite waard.
Op vinyl, je moet wel regelmatig naar de platenspeler,maar het heeft een ongelooflijk mooi, warm geluid. Prachtig.