Fleshgod Apocalypse - Agony (2011)

Italiƫ

8. The Forsaking (5:37)
  9. The Oppression (6:04)
  10. Agony (3:34)
Wat een meesterwerk !
De stijl zou ik omschrijven als Symphonic Technical Death Metal.

Ik hou wel van zou van die symfonische orkesten bij Death Metal.
(zoals Winds Of Plague en de laatste 2 van Septic Flesh)
Als iemand nog zo'n bands kent laat het mij dan zeker weten!

avatar van Metal-D78
De hetero-variant op Rhapsody (of Fire)......
Dit is wel een hele vette plaat hoor.

avatar van Don Cappuccino
Na flink wat positieve kritieken te hebben gelezen dit album maar eens beluisterd. Niet slecht, maar de cleane zang verpest het compleet. Hoe kan Zware Metalen deze zanger met ICS Vortex vergelijken? Echt slecht, de rest is wel goed. Geen beoordeling van mij.

avatar van vork666
Blijkbaar zijn de bandnamen in het trvekvltwereldje bijna op (hoewel iets beters dan "Fleshgod Apocalypse" toch nog steeds wel te bedenken moet zijn), maar de aandacht weten ze zo wel te trekken. Daar ben ik wel blij mee, want de muziek klinkt erg lekker, vooral het begin van The Betrayal is erg vet. Het symfonische gedoe klinkt een stuk minder onlogisch dan ik gedacht had (van symfonische death metal ken ik niets).

avatar van Lau1986
wat heeft Fleshgod Apocalypse te maken met het trvekvltwereldje?

avatar van vork666
Het trvekvltwereldje is de muziekscene waarin ridicule bandnamen als deze vaker voorkomen (al is dit album dan geen black metal, het idee is hier hetzelfde).

avatar van Lau1986
Hmm daar ben ik het niet mee eens. En wat maakt de bandnaam nou in vredesnaam uit?

avatar van vork666
Niet veel inderdaad, maar het was wel de reden waarom ik dit aanklikte, juist omdat het me opviel.

avatar van Dr.Pat
Hier wordt toch een flinke dosis herrie goed gecombineerd met subtiele melodieën. Iets als dit heb ik nog niet eerder gehoord. Deze cd is echt spannend en pakkend. Super!