Robert Ellis - Photographs (2011)

Country
Label: New West

1. Friends Like Those (4:07)
  2. Bamboo (3:32)
  3. Cemetery (6:58)
  4. Two Cans of Paint (4:37)
  5. Westbound Train (4:07)
  6. Comin' Home (3:03)
  7. What's in It for Me? (4:23)
  8. I'll Never Give Up on You (3:36)
  9. No Fun (3:14)
  10. Photographs (4:41)
BobbieMarley
Wat een geweldig album is dit!!! De eerste helft is folk en de tweede helft is country. Vooral de folksongs maken zeer grote indruk. Wat een talentvol songwriter en wat een mooie stem. Deze jongeman wordt zonder enige twijfel een hele grote.O ja, deze cd is allang te koop!
Ga luisteren en laat je verrassen!!!

avatar van Mctijn
De eerste helft is goed (4*), de tweede helft waardeloos (2*). Dat kan komen, omdat ik een gezonde afkeer voor country heb

avatar van Bartjeking
Wat een plaat inderdaad! 22 jaar en dan zoiets op de plaat zetten. Ik ben zowel folk als country liefhebber dus ik word op mijn wenken bedient. Gun hem nog een paar draaibeurten alvorens hier een score aan te hangen; maar in de categorie beste debutanten zal deze langharige vriend zeker meedingen voor de hoofdprijs.

Mctijn schreef:

Weleens Mickey Newbury gehoord of Eilen Jewell, muziek met een gezonde dosis country-invloeden? Misschien kunnen die artiesten je wel bekoren?! De eerste helft is voor mij meer dan goed.

Bartjeking schreef:

Zal ik proberen
Maar ik denk niet dat ik ooit van Amerikaanse country kan gaan houden, net zoals ik niet van Nederlandse country ga houden. Vind het zelf ook jammer, want zo mis je wel een stukje muziekgeschiedenis.

Het schijnt zijn 2e plaat te zijn, volgens AMG.

Ze zullen zijn EP wel meegerekend hebben.

Mctijn schreef:

Zal ik proberen

Ik denk dat jij bijvoorbeeld "Looks like rain" van Mickey Newbury wel mooi zal vinden.

Het schijnt zijn 2e plaat te zijn, volgens AMG.

Je hebt helemaal gelijk! Maar handig te vinden is die volgens mij niet, zo te zien alleen beschikbaar op vinyl. Als iemand een betaalbaar exemplaar heeft gevonden (heb eerlijk gezegd niet hard mijn best gedaan) wil ik er ook wel eentje! Ben zo'n idioot die cd's niet zoveel aan vindt en het liefst alles op LP heeft. Ben wel benieuwd wat op zijn eerste plaat dan de overhand heeft, country of folk. Stiekem hoop ik weer op een mix van beide, wat op een LP nog mooier overkomt omdat je dan letterlijk een country- en folkkant hebt.

Thanks voor de info!

BobbieMarley
Ja, lp's zijn weer helemaal terug aan het komen. Zelf speel ik alleen nog maar digitaal in flac af.

BobbieMarley
Nog steeds maar 5 stemmen, dat valt me nogal tegen !. Voor mij een van de mooiste cd's van het jaar (misschien wel de beste). Zelfs de countrysongs worden bij meerdere beluistering ook steeds beter. Bovendien schrijft deze man geweldige teksten, hetgeen in de popmuziek maar weinig voorkomt.

avatar van blonde redhead
Popmuziek is dan ook voornamelijk geschreven voor de henk en ingrids van deze wereld natuurlijk. De teksten sluiten daar ook vaak goed bij aan.

BobbieMarley
Dit is echt bedroevend na een maand of 2 nog maar 8 stemmen. Superlatieven komen tekort om te omschrijven hoe mooi deze liedjes zijn, zowel muzikaal als tekstueel. Men slaapt gewoon verder op Musicmeter .

avatar van Masimo
Ik ben wakker geworden!

Hoorde een versie van Westbound Train, en dat klonk erg mooi.

BobbieMarley
Hoera, eindelijk iemand wakker geworden ! Dit is een album dat naarmate men het vaker hoort alleen maar beter wordt.

Masimo schreef:
Ik ben wakker geworden!

Hoorde een versie van Westbound Train, en dat klonk erg mooi.

Volgens mij ben je weer in slaap gevallen, want ik zie nog steeds geen stem, of een reaktie wat je van de rest van de cd vindt

avatar van Masimo
Een winterslaap moet kunnen - sporadisch word ik nog wel eens gewekt door luidruchtig gezwans van dit en van dat.. Zo ontwaakte ik alwéér door deze Ellis.

Gaaf eigen geluid, met mooie songs. Favoriet is eigenlijk het eerstgehoorde nummer, Westbound Train. Prachtig.

Maar! Ik moet Mctijn wel gelijk geven betreft de tweede helft: die is beduidend slechter.

avatar van heartofsoul
Dit album, naar aanleiding van het verschijnen van de opvolger, een paar maal op Spotify beluisterd, en ik ben er nog niet uit of ik het moet aanschaffen. Pas de tweede helft van de songs, vanaf Comin' Home, doet mij namelijk gelijk opveren, en dat begrijp ik van mijzelf, omdat een regelmatige portie country mij doorgaans erg goed doet. Het klinkt lekker traditioneel, en zijn stem past hier (naar mijn smaak althans) beter bij dan bij de songs van de eerste helft. Maar misschien moet ik nog een paar keer goed luisteren naar de eerste helft van het album. De hoes ziet er mooi uit trouwens.

Hendrik68
Dan is de opvolger waarschijnlijk ook wel aan jou besteed. Ook ik behoor tot de minderheid die het 2e gedeelte veel beter vindt dan het eerste gedeelte. Dat is trouwens op de opvolger net zo. Alleen zit het hem daar niet in de stijl.

avatar van heartofsoul
Hendrik68 schreef:
Dan is de opvolger waarschijnlijk ook wel aan jou besteed.

Ben benieuwd!

avatar van frolunda
Schoot ook pas wakker bij Westbound train.Het eerste gedeelte vond ik (mede door zijn stem) vrij slaapverwekkend.Bij de tweede helft kwam Parsons om de hoek kijken en dat beviel me een stuk beter.

avatar van Bartjeking
Ik zie dat ik 15 jaar geleden behoorlijk onder de indruk was; jeugdig nog, net als Robert Ellis. Deze plaat (en Texas Piano Man) voor weinig op vinyl gevonden en maar weer eens rustig beluisterd. Hij is wat tammer dan ik in mijn hoofd heb, maar in het donker op goed volume komt hij helemaal tot zijn recht. Laat de 4.5 ster gewoon staan; al zou ik hem 15 jaar later, na een vrachtwagen vol vergelijkingsmateriaal, wat lager inschatten.