Sons of Sam - The Unbirth EP (2010)

Label: Vinyl Addicts

1. It's Like That
  2. Do My Thang
  3. Move Fakin'
  4. Nofin' Nice
  5. Get It On
  6. Bad Man
Rene1979
Vinyl Addicts een label van onder andere Nederlandse gasten hebben drie parels uitgebracht. Lord Finesse zijn labeldeal Demo, Sport G & Mastermind en deze. Dit is echt een geweldige oldschool jazzy klinkende plaat. Jammer dat er maar 250 van gedrukt zijn, maar dat maakt het ook erg exclusief. Ik zelf hoop er ooit nog aan te komen en heb er ook wel geld voor over. Dit is echt een heerlijke EP met stuk voor stuk prima nummers. 4,5 van mijn zijde.

avatar van Rhythm & Poetry
Dit doet me een beetje denken aan bepaalde nummers van Y Society, en dat is natuurlijk niet verkeerd! Lekkere ouderwetse hiphop, fraaie beats en vlotte, goedklinkende raps. Enige minpunt is Move Fakin', met een beat die doet denken aan kerstmis. Een arrenslee is natuurlijk niet echt hiphop. Even nog wat vaker beluisteren voor ik het een cijfer geef, maar een 3,5 zal er zeker wel inzitten.

Rene1979
Neem vooral in je overweging mee dat dit voor die tijd zwaar vernieuwend waren.

avatar van Rhythm & Poetry
Dat doe ik niet. Waarom niet? Dat het destijds een mogelijke vernieuwing was, heeft met het nu weinig te maken. Vroeger is geweest. Bovendien beoordeel ik liever op hoe ik de muziek ervaar, en gelukkig is dat met betrekking tot deze EP positief.

avatar van thgryda
Leuke EP, zoals R&P al aangeeft doet het soms wat denken aan y society, jazzy samples, old school hip hop beats, goeie mc's... Niks mis mee, leuk om te beluisteren, niet meteen vernieuwend als je het nu hoort maar zeker niet gedateerd, leuke plaat kortom

avatar van MAS
MAS
Erg dikke plaat! Ik ga ook maar eens naar de 12" op zoek.

avatar van principal2000
Dit is qua productie een beetje Pete Rock meets Showbiz / Buckwild. Bij sommige beats moest ik op een of andere manier gelijk aan andere nummers denken (Big L -I Don't Understand bij Bad Man, P.E. - Race Against Time bij Get It On). Maar dit is een erg goed ouderwets boombap EPtje. Het is goed te horen dat de nummers stammen uit begin jaren '90. Deze periode blijkt telkens weer oersterk te zijn geweest. De MC's hebben eigenlijk ook geen slechte punten. Qua stemgeluid en flow is het allemaal uitstekend. Als ik echt gedwongen een slecht punt van dit album zou moeten opnoemen, dan is dat het ontbreken van een echte uitspringer. Aan de andere kant is het kwaliteitsniveau zo constant dat eigenlijk elk nummer (ja, ook Move Fakin', want zo storend vind ik de hihat niet) goed is.

avatar van He$$el_01
Lekker album. De beats zijn niet heel hoogstaand, maar zetten een lekker rustig sfeertje neer. De raps passen goed bij de beats (of de beats goed bij de raps natuurlijk). Geen rapper die ik echt hoogstaand vind, maar het klinkt gewoon erg lekker.

avatar van Harderwiek
Kan mij inderdaad ook wel vinden in de vergelijking met Y Society. Maar It's Like That doet mij bijvoorbeeld weer aan veel tracks van ATCQ denken. Ik vind de producties op deze plaat dan ook het belangrijkste elementen. Heerlijk jazzy. Dit soort beats hebben we natuurlijk al veel vaker voorbij horen komen, maar op dit EP'tje komt het toch heel fijn en (voor mij) vernieuwend over. Wanneer is dit eigenlijk opgenomen Rene? De raps vind ik niet heel hoogstaand en ook niet bijzonder. Beide heren hebben een lekkere flow die uitmuntend bij de producties passen, maar ze hebben zich op deze plaat voor mij niet bijzonder kunnen boeien en uitzonderen van veel andere rappers. Maar het geheel is een heel mooi plaatje met voortreffelijke hiphop, die ik zeker vaker op zal zetten. 4*

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik sluit mij aan bij bovenstaanden, een zeer smakelijk EP'tje. Nog nooit van deze gasten gehoord, maar dat neemt niet weg dat het allemaal goed klinkt - zowel de beats als de raps.

avatar van Timmie
Leuk EP'tje met een goed constant niveau!
Eerste 2 tracks vind ik het best. De beats zijn echt goed.
Dit vind ik het perfecte voorbeeld van kort maar krachtig!