Armageddon Project - No Hell No Dignity (2011)

Italiƫ
Dance
Label: The Third Movement

1. Like Serpents Tears (5:22)
  2. The Reverb of a Promise (4:12)
  3. No Hell No Dignity (4:27)
avatar van Hellblazer
Eindelijk een nieuwe EP van Armageddon Project. Hun vorige EP (Cineri Gloria - Funeral for a Vision) was behoorlijk goed en een herkenbare stijl. Die is nog steeds aanwezig maar alleen Like Serpent Tears en No Hell No Dignity voldoen aan de verwachtingen. Een moeilijk in een hokje te plaatsen geluid, het is absoluut geen mainstream, maar echt industrieel is het ook niet. De opbouw is wel redelijk gewoontjes, maar voor TTM is dit wel een van de rauwere releases anno 2011. Ze brengen tegenwoordig vrij veel mainstream uit. Promo zelf en The Wishmaster bijvoorbeeld brengen niet echt origineel spul uit (hoewel Promo nog wel kwaliteit weet te maken).

De eerste track is voor mij de beste denk ik. Prima strak kickje en typische AP synths. Er wordt behoorlijk gespeeld met de toonhoogtes en dat bevalt me prima. De melodie is prima en het tempo is niet te hoog. De melodie duurt niet al te lang en dat is maar goed ook omdat hij vrij snel saai begint te worden.

The Reverb Of A Promise is al minder goed. Wel wat minder geschikt voor de mainstreamliefhebber. De kicks zijn redelijk, maar niet zo goed als die van Like Serpent Tears. Het constant aanwezige riedeltje wordt al snel aardig irritant maar is wel een van de basiselementen van de track. Vind het maar een lelijke synth eerlijk gezegd. (Hoewel ze in de praktijk geen synthesizers gebruiken, maar heb geen idee hoe ik het anders moet verwoorden). De vocals worden wel goed gebruikt en er zitten ook goed in het gehoor liggende computergeluiden in. Maar over het algemeen wel een tegenvallter.

No Hell No Dignity is de afsluiter en tevens de titeltrack. Ook deze track is aardig afwijkend van mainstream. De kicks klinken goed en weer herkenbaar. Toffe sampletjes en de melodie is ook prima. Niet helemaal wat ik gehoopt had, maar toch wel een goed nummer.

Wel het geluid dat je van AP kunt verwachten, maar ik had te hoge verwachtingen.
3.5*

avatar van Frankiewentto...
Als je deze tracks gaat vergelijken met de tracks van 10 jaar geleden kun je alleen maar concluderen dat ze muzikaal zijn gekrompen ipv gegroeid.