menu

Brainstorm - On the Spur of the Moment (2011)

mijn stem
3,75 (4)
4 stemmen

Duitsland
Metal
Label: AFM

  1. Below the Line (6:40)
  2. In the Blink of an Eye (4:31)
  3. Temple of Stone (3:26)
  4. In These Walls (5:22)
  5. Still Insane (3:51)
  6. Dark Life (4:10)
  7. No Sinner - No Saint (5:29)
  8. Where Your Actions Lead You to Live (3:30)
  9. A Life on Hold (3:09)
  10. My Own Hell (5:28)
  11. This Pain Is Mine * (3:58)
  12. The Heartless Spawn of Seed * (4:43)
toon 2 bonustracks
totale tijdsduur: 45:36 (54:17)
zoeken in:
avatar van RuudC
3,5
Komt het omdat ik dit album tot vandaag nooit eerder gehoord heb? Lagen mijn verwachtingen toch te hoog? Dit album van Brainstorm valt me toch wel een beetje tegen. Let wel, het staat vol met stoere power metal, maar de klik is er simpelweg niet. Dit is weer zo'n album dat absoluut niet vervelend is om te horen, maar ik hoor hier niks nieuws en zal dan ook geen enkele behoefte hebben om dit album ooit nog op te zetten. Over het algemeen zit er wel een stijgende lijn wat de kwaliteit betreft in de muziek van deze Duitsers, dus ik geef ze zeker nog niet op, maar hier had wel meer in gezeten.

Tussenstand:
1. Memorial Roots
2. Liquid Monster
3. Downburst
4. Metus Mortis
5. On The Spur Of The Moment
6. Soul Temptation
7. Ambiguity
8. Unholy
9. Hungry

avatar van lennert
4,0
In 2011 beloonde ik On The Spur Of The Moment op Metalfan.nl met een 86/100 (http://www.metalfan.nl/reviews.php?id=6994) en eigenlijk ben ik het nog steeds prima eens met deze uitslag. Dit was het eerste album dat ik voor het eerst sinds Metus Mortis hoorde en zodoende vond ik het allemaal net wat minder stevig en spetterend, maar met meerdere luisterbeurten ontsprongen er toch een flinke hoop songs die me altijd dierbaar zijn gebleven.

Opener Below The Line is lastig om in te komen aangezien hij traag op gang komt en ook nergens echt uitbarst. De zanglijnen en orkestraties zijn echter wel ijzersterk en liggen zeer aangenaam in het gehoor. In The Blink Of An Eye en Temple Of Stone pikken het tempo echter wel weer lekker op en zorgen samen met Where Your Actions Lead You To Live voor een paar lekker stampende tracks. In These Walls zou daarentegen een goede radiohit geweest kunnen zijn, terwijl afsluiter My Own Hell lekker duister is.

Zo goed als Liquid Monster en Memorial Roots is het niet, maar ik verveel me nergens en geniet met volle teugen van iedere track. Gewoon fijn en stabiel.

Tussenstand:
1. Liquid Monster
2. Memorial Roots
3. Metus Mortis
4. On The Spur Of The Moment
5. Downburst
6. Ambiguity
7. Soul Temptation
8. Unholy
9. Hungry

3,5
Aardige plaat van deze goede band. Jammer genoeg niet een van de besten uit hun ouvre.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:04 uur

geplaatst: vandaag om 21:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.