Vector Lovers - Electrospective (2011)

Electronic
Label: Soma

1. Melodies and Memory (5:29)
  2. Shinjuku Girl (4:04)
  3. City Lights from a Train (5:19)
  4. Tokyo Gliterati (6:27)
  5. Stranger Smiled at Me (3:13)
  6. Nightwalking Your Memory (5:07)
  7. Floating Point (6:38)
  8. Neon Sky Rain (4:15)
  9. Girl + Robot (5:06)
  10. Kissed You by the Fountain (3:12)
  11. Rusting Cars and Wild Flowers (4:05)
  12. Metrolux Forever (5:31)
  13. Lake Nocturne (4:05)
avatar van John Doe
Wat Ochre -met z'n melodieuze electro uit dezelfde tijd- niet gelukt is naar mijn mening, slaagt Vector Lovers wel in, een erg fijne verzamelaar maken. Onverwacht geweldig. Oude nummers zijn hernieuwd gemixt en gemastered en dit voegt zowaar een keer in de muziekgeschiedenis wat toe voor mij. Heel uitgebalanceerd en met gevoel in elkaar gesleuteld dit geheel.

Vector Lovers serveert hier z'n hartverwarmende electro in perfecte volgorde bij elkaar en dan heb je ook echt wat te horen. Ik dacht een 3.5* verzamelaartje binnen te halen, wetende dat de producties ten opzichte van zijn allerprilste beginjaren minder waren. Toen bleek dit ineens te lopen als een gek. Zeker vanaf track 4 beland je in electronica hemel. 'Floating Point' is een fijn middelpunt, dit is overigens een onuitgebrachte track merk ik. Niks hierover vermeld, ook niet over de fijnheid van de nieuwe mixen, en dan toch zoiets fijns horen.

Geheel verrast was ik niet wat betreft de verbeterde versies, nadat ik al eens op youtube wat extended mixen had gehoord die erg fijn waren. Hier is zoeen ontbrekende extended mix van één van m'n favoriete oudjes die hier weggelaten is. Deze kun je als kers op de taart draaien, maar ik zou eerst meteen beginnen met smullen van deze super compilatie. Heerlijke romantische electro, geserveerd op downtempo snelheid en af en toe ook gezellig dansbaar.

Dit is hét document van de artiest wat mij betreft, meer hoef je voorlopig niet meer te horen van deze artiest eigenlijk, los van de link hierboven, want dit klinkt beter dan ieder van z'n albums/ep's. Minder zou ik dus ook afraden, als je emotieve melodieuze electro ziet zitten tenminste.