CANT - Dreams Come True (2011)

Electronic

8. Dreams Come True
  9. Rises Silent
  10. Bericht
avatar van repelstefan
She's Found a Way Out is een van de betere nummers die ik heb gehoord dit jaar. Het hele album klinkt onwijs goed. Echt een aanrader!

avatar van midnight boom
Dit klinkt behoorlijk fijn!

avatar van midnight boom
Terwijl Grizzly Bear de laatste hand legt aan het nieuwe album, komt een van de grizzly's met een soloplaat. We hebben het genoegen met multi-instrumentalist Chris Taylor. Onder de naam CANT brengt hij zijn solodebuut Dreams Come True uit. En om eerlijk te zijn had ik verwacht dat het album een saaie harmonische plaat zou worden. Wat je 'zeg maar' ook zou denken bij de gedachte dat een Grizzly Bear lid solo zou gaan. Deze vooroordelen zijn geheel onterecht want Taylor verrast echter ontzettend op met geweldige solo uitstapje.

Grizzly Bear is amper terug te horen op Dreams Come True. Nee serieus, je zou een gat in de lucht springen als je nietsvermoedend de muziek van CANT hoort. Grizzly Bear lid? 'Echt!' De muziek put namelijk uit een totaal ander vaatje. Dit mag meteen duidelijk zijn bij het horen van de albumopener 'Too late, too far', we horen namelijk minimalistische elektronica. Qua sfeer doet het denken aan Fever Ray. Het grote verschil zit hem in de stem van Taylor, die is namelijk veel warmer dan de stem van 'Karin Dreijer'. Blij vlagen is zijn stem zelfs redelijk soulvol, waardoor de muziek ook wel wat weg heeft van Dam Funk of een langzame verzie van Jamie Lidell. Doe deze drie artiesten in de mixer, voeg wat 'Kid A' Elektronica toe, en je komt dicht in de buurt van Dreams Come True. Maar het album heeft toch ruim voldoende eigen gezicht.

De tien nummers op Dreams Come True luisteren stuk voor stuk heerlijk weg. Neem bijvoorbeeld het geweldige 'the Edge'. Het nummer luistert weg als zoete koek. Warme Elektronica, met een echte Laid-Back feeling. Terwijl bijvoorbeeld het nummer 'Answer' weer uit een heel ander vaatje put. Het nummer is totaal anders maar op zijn eigen manier ook geweldig. 'Bericht' had zo een oude Radiohead Ballad kunnen zijn. 'Rises Silent' doet me een beetje aan Aphex Twin deken terwijl je daar recht tegenover een indienummer genaamd 'BANG' staat. Dit is het enige nummer dat wel een Grizzly Bear invloed heeft. Je hoort het: een heel divers album. Een hele goede ook. Een minpuntje: de tweede helft van 'She Found A Way Out', haalt het niveau even uit de plaat. Het nummer gaat net iets te lang door en dat is jammer. Gelukkig is het behoorlijk hoge niveau meteen weer terug bij Answer.

Grizzly Bear klassiekers als 'Two Weeks', 'Knife' & 'Wait for the Others' staan niet op Dreams Come True. Daartegen staat wel heel veel ander moois. Muziek die minstens van een even hoog niveau is als het werk van Grizzly Bear. Een divers en gaaf album. Maar... nu wordt ik wel heel erg benieuwd naar het nieuwe Grizzly Bear album want als een Grizzly Bear hiertoe instaat is... hoe zal de opvolger van Veckatimest dan gaan klinken als vier Bears hun krachten weer bundelen?

Chris Taylor maakt met Dreams Come True een van de coolste en tot nu toe de meest verassende plaat van 2011!

van: http://daanmuziek.blogspot....

avatar van staralfur
Oh wauw, wat een geweldige plaat!

Too Late, Too Far knalt er meteen heerlijk in, ik wil eigenlijk de hele dag dit nummer op repeat hebben maar dan doe ik de rest van de plaat toch echt te kort
Ik begin bij 4*, maar het zal zeker nog hoger worden!

avatar van IllumSphere
Geen geweldige of geniale plaat, maar wel een redelijk goede plaat. De nummers zijn allemaal goed, maar heb nergens het gevoel gekregen om meer van de Grizzly Bears of van Chris Taylor te horen. Daarom geef ik het een 3,5.

IllumSphere schreef:

Hoezo niet Grizzly Bear? Dit project lijkt verre van GB, die ik overigens erg aan kan raden als band.

avatar van Mindshifter
De verrassing van het jaar. Precies de goede lengte en gevarieerd genoeg van begin tot eind. *4.