Zola Jesus - Conatus (2011)

Pop / Electronic

4. Hikikomori (3:42)
  5. Ixode (4:14)
  6. Seekir (3:45)
  7. In Your Nature (3:28)
  8. Lick the Palm of the Burning Handshake (4:27)
  9. Shivers (2:54)
  10. Skin (4:22)
  11. Collapse (4:08)
avatar van MusicFreak
Na het nummer Sea Talk ben ik toch wel aardig geinteresseerd geraakt in deze dame haar muziek. Ik hoop dat er toch wel net zo'n mooi nummer hier op staat..

tip_of.yourstar
Ik ben erg benieuwd naar deze nieuwe van Zola Jesus. Stridulum was één van mijn favoriete platen van vorig jaar. (Vooral dankzij Sea Talk en Lightsick.)

Op haar Myspace kan je al luisteren naar Vessel. Klinkt lang niet slecht.

iammylan
Wat een fantastisch album! Doet me erg denken aan Austra!

avatar van o0.
o0.
moest ik ook direct aan denken

avatar van GrafGantz
Vreemd, Austra doet mij eerder aan Zola Jesus denken

avatar van Gizzmann
^ My thoughts exactly

Mooie plaat, eigenlijk zitten mijn favoriete tracks aan het eind pas.

avatar van Gizzmann
^ Die laatste zin neem ik toch wat terug. De plaat is in het begin ook wel erg sterk.

avatar van MusicFreak
Lick The Palm Of The Burning Handshake.. prachtige titel!! en wat een heerlijk nummer ook nog.
Haar stemgeluid vind ik zeer prettig en ook prachtige muziek, beetje soort van onheilspellend. Precies zoals ik het graag hoor!

Nihilisme
Een beetje Cocteau Twins, een beetje Fever Ray en vooral hele mooie liedjes.

avatar van AOVV
Toen ik deze plaat gisteren voor het eerst beluisterde, vond ik er niet veel aan. Zweverige, niet bijster interessant klinkende electropop, en de zang vond ik maar matig. Nu ik 'm vandaag opnieuw beluister, is het alsof ik een heel andere plaat hoor; het stemgeluid stoort me lang niet zo erg als gisteren, en ook de nummers zelf lijken een pak interessanter te klinken. Hoe vreemd kan het toch gaan..

Ik ga in ieder geval nog afwachten wat het wordt, alvorens te stemmen.

avatar van AOVV
Enkele dagen en luisterbeurten later, kan ik meer zeggen. De 10 nummers op 'Conatus' (die intro tel ik niet mee) vind ik op instrumentaal vlak meer dan prima. Nummers als 'Vessel' en 'Skin' vind ik op dat vlak zelfs erg sterk. Veel herhaling, maar ook veel sfeer en fraai ingekleurd. Maar die stem.. Ik weet het niet, maar het is helemaal niet m'n kopje thee. Ik hoor er een soort kruising tussen Rihanna en Caleb Folowill van Kings of Leon in, en ik weet donders goed dat dit een krankzinnige vergelijking is. Ik zal wel de enige zijn die dat erin hoort, en er flagrant naast zitten, maar dat hoor ik er nu eenmaal in. En het staat me niet echt aan.

Conclusie: muzikaal goed en bij vlagen erg interessant; de zang trek ik niet.

2,5 sterren

avatar van Frankiewentto...
AOVV schreef:

Ze heeft nogal een keelstem, ik kan me er wel iets bij voorstellen dat mensen dit niet trekken.

avatar van Kuk
Kuk
Vessel en Hikikomori zijn geweldige nummers, maar af en toe krijg ik ook het idee deze dame wel extreem arty farty wil overkomen. Dat levert niet altijd wat moois op, maar voor hier en daar een geslaagde sessie teken ik voorlopig. En ik ben er heilig van overtuigd dat er nog wel de nodige rek in zit voor aankomende albums.