Katastroof - Stront aan de Knikker (1978)

Belgiƫ
Roots
Label: Racoon

1. Geen Komplekse (2:37)
  2. De Vrouwespecialist (2:07)
  3. Zuipe! (3:28)
  4. De Wielertoerist (2:35)
  5. Juul (2:47)
  6. De Zoon van Meneer Pastoor (3:12)
  7. Raga (4:18)
  8. Jagerdans (2:20)
  9. Lola (2:23)
  10. Ballade van de Grote Nul (3:34)
  11. Lentelieke (1:56)
  12. Tengels Lieke (2:31)
  13. Kat in Ne Zak (3:27)
  14. Schaamhaar (3:00)
avatar van george clinton
De teksten zijn leuker dan de muziek. En daar draait het hier dan ook om: lachen!

Zo zatte-kik is in Holland, 't was een eer voor de belgen.
Die keze aan het leren hoe da belgen kunnen zwelgen.
Zo zoape-kik op mijn eentje wel twintig vaten leeg.
Om dak dan zekerst wist, dak een vatje gratis kreeg.

teksten zijn inderdaad super!

EVANSHEWSON
Hun debuut en voor mij nog steeds hun beste plaat ever! Stuk voor stuk gewèldige teksten, soms op het hilarische af, vaak over het randje van de goede smaak, maar altijd raak!

Ballade van de Grote Nul draag ik op aan GEORGE BUSH!

avatar van Film Pegasus
Een enorm sterk debuut dat meteen de trend zet voor de komende 30 jaar. Hits over vrouwen, drank en allerhande taboes. Prachtig hoe de groep kan uitgroeien tot de meest gedownloade Vlaamse groep. Dit album is hun eerste album en daar klinken nog de folkklanken weer. De begeleiding is een vorm van folk of kleinkunst, waarbij de teksten primeren. Wereldberoemd in Antwerpen en berucht daarbuiten. Niet hun beste album, maar wel een stevige start.

avatar van Film Pegasus
Even een extra weetje voor de leken: Zuipen is uitgegroeid tot een commerciele hit met een beat en meteen de eerste echte grote hit van Katastroof die in de hitlijsten terechtkwam. Katastrooflid Rob de Snob herwerkte ook nog het nummer Schaamhaar tot het bekendere 'Al wie dan ni springt' met Dynamite (ft Rob).

avatar van Supersid
Giejene ziejever: machtige ploat!